Kook

Spicy kip abrikozen sjalottentaart

Deze Indiaas getinte taart heb ik ooit (lang lang geleden) leren kennen toen er nog een CD-rom bestond met een verzameling aan Allerhande-recepten. De CD-rom ben ik ondertussen al lang kwijt, maar het recept staat in mijn geheugen gegrift. Het is een guilty pleasure van Henno en mij. Ik kon hem aan mijn kinderen tot nu toe nog niet kwijt (te kruidig). Deze dus vooral maken als je kinderen hebt die van gekruid en exotisch houden, als er er geen kinderen in de buurt zijn, óf als je zin hebt om voor je kinderen iets anders te maken.

Wat heb je nodig voor één taart?
 • 10 sjalotjes, gepeld en in tweeën gedeeld
 • abrikozen uit blik, afgespoeld
 • 50 gram roomboter
 • 1 eetlepel vindaloopasta van Patak
 • 75 gram suiker
 • 100 ml passata van tomaten
 • gerookte kipfilet (300 gram), in stukjes gesneden
 • bladerdeeg
Hoe maak je hem?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel de sjalotjes en deel ze in tweeën.

Laat de boter smelten in een koekenpan, roer de vindaloo er doorheen en smoor de sjalotjes hier ongeveer 5 minuten in.

Haal de sjalotten uit de pan en roer de suiker door het bakvet en laat dit smelten. Voeg, als de suiker vloeibaar is de passata er al roerend doorheen. Meng het helemaal en laat het warm worden.

Vet de taartvorm in of bekleed hem met bakpapier en doe dan de bladerdeeg er in.

Verdeel de gerookte kip, de gesmoorde sjalotten en de abrikozen over het bladerdeeg en giet de tomatensaus erover.

Zet de taart in de oven en haal hem er na 25 minuten uit.

Eet smakelijk!

Meer hartige taarten?

RelaxMama_3D

Ik maakte een blog met met 14 hartige taarten en in mijn boek Relax Mama in de keuken staan nog een paar lekkere hartige taarten en zo’n 50 andere succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Mocht er ooit een vervolg op komen, dan komt dit roti-recept er zeker in! Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Wil je nooit meer een bericht missen van de Club van Relaxte Moeders? We versturen ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs en spreuken die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, abonneer je dan nu gratis via onderstaande formuliertje!
 

Ja, ik wil de nieuwsbrief van de Club van Relaxte Moeders graag ontvangen!

* indicates required
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

 • Reageer Relax Mama hartige taarten en quiches special - Club van relaxte moeders 28 december 2018 at 20:58

  […] Deze taart werd jaaaaaaaren geleden een favo van mij. Je maakt hem met Indiaase Vindaloopasta (van Patak), gerookte kipfilet, sjalotten en abrikozen. Het is een gekke combi, maar zo lekker. Niet perse geschikt voor kinderen…. Ik heb het recept voor jullie op de site gezet. Je vindt het hier. […]

 • Laat je reactie achter