Kook

Relax Mama – training en clubjes – weekmenu

Niet alleen school is weer begonnen, ook de clubjes en sporttrainingen zijn weer in volle gang. En op de een of andere manier zijn die altijd lekker rond etenstijd. Zoals ik eerder al vertelde doen wij op die dagen vaak wraps (die Teun dan op de heenweg in de auto opeet), op Instagram vroeg ik hoe jullie dat eigenlijk doen. En daar kwam een hele lading tips uit! Hieronder per dag een tip en een gerecht!

Maandag: zet een pan soep klaar

Soep, soep, soep. Sommigen van jullie laten de kinderen vroeg eten (voor het sporten, om 17.00 uur al). En dan is een soepie wel zo makkelijk. Met een verspakket van de supermarkt, soep uit blik of pak, of bijvoorbeeld mijn favo geroosterde tomatensoep die je zondag al lekker kunt maken!

Dinsdag: Quiche, die kan warm of koud

Bij anderen eten de kinderen juist pas laat, na het sporten (vaak eten die voor het sporten alvast een boterham of iets kleins). Irma maakt op deze dagen quiche. En daar kun je ruimschoots in variëren. In dit blog zette ik een paar lekkere op een rij.

Woensdag: Ovenschotel

Ovenschotels staan ook hoog op jullie lijstjes. Die kan je mooi goed van te voren klaar maken en kun je makkelijk warm houden in de oven. Deze rodekoolschotels is één van onze favorieten. Wij bouwen hem als volgt:

  • Laag 1: aardappelpuree (tip van Henno: wees niet te zuinig met boter in de puree)
  • Laag 2: gehakt dat je eventjes rul hebt gebakken met een gesnipperde ui en knoflook, en wat peper en zout, gehaktkruiden (en eventueel wat Worcester sauce).
  • Laag 3: geraspte kaas
  • Laag 4: grote pot rode kool met appel (en als je meer tijd hebt verse rodekool)
  • Laag 5: aardappelpuree
  • Laag 6: paneermeel met kleine klontjes boter

Deze ovenschotel zet je circa 25 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden).

Donderdag: Pasta voor de vroege en de late eters

Allemaal tegelijk eten zit er op deze dagen voor veel gezinnen niet in. Als ze dan wel warm eten, dan is het – het zal je niet verbazen – pasta. Dat kan natuurlijk van alles zijn. Maar Jessamijn is er lekker concreet in. Die maakt gewoon altijd deze mac & cheese met groente van Jamie Oliver. Die sluit dan gelijk aan bij de opmerking van Maartje bij wiens zoon groenten er normaal niet zo goed ingaan maar na het sporten wel.

Vrijdag: tostidag

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Soms heb je gewoon geen tijd om nog iets te maken. En heb je gewoon even niet van te voren nagedacht en gepland. Of je plant gewoon wekelijk een vaste tosti-dag in. Hoeveel rust geeft dat?

Zaterdag: een trek-iets-uit-de-vriezer-maaltijd

Ideaal voor deze dagen is het natuurlijk als je iets in de vriezer hebt, speciaal voor deze dagen. Iets dat je in porties kunt opwarmen. Voor de late en voor de vroege eters in huis. Bijvoorbeeld een lekkere nasi, zoals deze van Francesca. Of doe inspiratie op in dit vul-je-vriezer-weekmenu.

Zondag: pitabroodjes-buffet

Niek maakt op deze dagen een pitabroodjes-buffet. Niek: ‘Wat er dan bijvoorbeeld staat is sla of spinazie, (vega) shoarma, kikkererwten, feta, paprika, tomaat, ui, olijven, hoemoes, knoflooksaus. De kinderen eten dan soms gewoon alleen een pitabroodje met hoemoes, soms met alles erop en eraan!’

En dan hier nog wat bonustips:

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter