Kook

Relax Mama Weekmenu

Dit weekmenu was snel gemaakt, want ik scheurde hem uit de Relax Mama scheurkalender! Net als vorige week weer een lekker no nonsens menu!

Maandag: aardappels uit de oven, sperzieboontjes en zalm

Toen ik dit weekmenu voor de schuerkalender maakte had ik dit niet bedacht, maar de aardappels en de zalm kunnen natuurlijk heel makkelijk samen in de oven. Lekker weinig werk! Zie hiervoor bijvoorbeeld dit recept van Miljuschka. Zij maakt het met broccoli, wij eten er boontjes bij (niet uit de oven). Gewone sperziebonen vind ik zelf nogal saai. Ik spice ze op door wat knoflook en stukjes ansjovis te fruiten en dat bij de gekookte boontjes te gooien.

Dinsdag: enchiladas met kip

Op dinsdag enchilada’s met kip. Bijvoorbeeld zoals deze enchilada’s van Uit Paulines keuken.

Woensdag: Pasta roomsaus courgette en balletjes

Hier beter bekend als Pasta met de ballen van Jaap! Voor de meesten wel bekend en één van de meest favoriete recepten van de club.

Donderdag: Zuurkoolschotel

Zuurkoolstamppot is bijzonder geliefd hier in huis. Misschien moeten we een keer varieren en gaan voor deze ovenschotel met zuurkool.

Vrijdag: pannenkoeken met gegrilde groente

Dit is echt een topper voor de vrijdag! Pannenkoeken met gegrilde groente en geitenkaas (of feta), uit mijn kookboek relax Mama in de keuken. Maar… wat we onlangs ook hadden is pannenkoeken met champignonragout. Ook een dikke vette aanrader. Het recept voor onze ragout vind je hier.

Zaterdag: Hartige taart

Taart op zaterdag! Maar omdat op het weekmenu van Lianne vorige week ook al de spinazietaart stond pak ik nu een andere uit de hartige taartenspecial van de club. Wat dacht je van deze tomatentaart die Sanne me ooit tipte? Je vindt het recept hier.  Aanvullende tip van Sanne: strooi wat paneermeel over de bodem, anders kan hij te nat worden.

Zondag: noedels met garnalen

We eindigen de week met een gerecht uit het boek Doe effe gezond. Zij maken de noedels met 3 bosuitjes, 250 gram wortels (geraspt), fijngesneden paksoi, 200 gram sugar snaps en 200 gram garnalen. (Voor het volledige recept, zoom de foto in!)

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €12,50 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter