Kook

No nonsens – groot gezin – weekmenu

Deze week het weekmenu van Lianne die net moeder is geworden van haar tweede dochter (Feline) en verder moeder is van Yenthe (2,5 jaar), bonusmoeder van drie puberzoons (13,16,18) en, (de mazzelaar) ook nog eens getrouwd is met de liefste man en vader! Een groot gezin dus, dat houdt van no nonsens eten. Zit er iets voor je tussen?

Maandag: Nasi goreng

Op maandag hebben we altijd een drukke dag. Weekend is voorbij en er moet altijd zo veel weer opstarten. Met sporten en andere afspraken in de avond wil ik een rustige avondspits. Dus dit recept maak mijn man op zondagmiddag en is dan klaar voor de start van de week.

Dinsdag: boerenkoolstamppot

Dinsdag hebben we ook altijd een ren en vliegdag. Dit los ik meestal op door een simpele AVG of stamppot, de boerenkoolstamppot is wel favoriete nu in de winter omdat hij echt vers is. Op zondag halen we het vers van opa en oma tuin. Met hun groentetuin altijd in de buurt is het een feestje. Zondags even kort blancheren en in de vriezer. De vorst maakt hem dan nog lekkerder.

Woensdag: Pasta met broccoli en spekjes

Woensdagavond is bij ons jeugdbrandweeravond. Dit betekent een extra drukke avondspits omdat we nog minder tijd hebben. Wat dan fijn is, dat ik ’s ochtends deze pasta met broccoli en spekjes al klaar heb gemaakt en iedereen kan eten hoe laat die wilt. En bij echte haast, wordt die zelfs koud gegeten.

Donderdag: prei pastinaaksoep

Op donderdag maak vaak een lekker soepje en bij weinig inspiratie wordt het vaak een tostidag! Deze prei pastinaaksoep valt hier in de smaak.

Vrijdag: wraps uit de oven

Op vrijdag zijn wij om de week compleet en vindt ik het fijn om een gezellige avond te maken met elkaar. Deze wraps uit de oven zijn altijd feest.

Zaterdag: frietfeest

Zaterdag houden we frietfeest. Dat is heel makkelijk… Je maakt de tafel vochtig. Beplakt hem met aluminiumfolie, en bakt patat en snacks (Frikandellen, kroketten, kaassoufflé’s, hamburgers en kipcorn). Dat mag gewoon op tafel gegooid worden. En de sausjes ook. Feest (en geen afwas)!

Zondag: Spinazietaart

Laatste dag weekend, dat verdient ook nog wel taart. Maar wel deze gezonde variant. Ik maak er gelijk twee want anders is het echt te weinig voor ons allemaal! Je vindt het recept hier.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €12,50 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter