vissticks kasteel
Kook

5 keer originele vissticks recepten

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders gemiddeld (slechts) één keer in de twee weken vis eten. En dat terwijl het hartstikke gezond is! Iglo wil Nederland stimuleren om vaker vis te eten en introduceerde daarom het begrip Vis Vrijdag. Ter ere daarvan kwam Kapitein Iglo bij ons thuis en deden we een Visstick Challenge. Want vissticks gaan er altijd wel in.

Samen met Iglo bedacht ik een paar originele recepten met vissticks. Teun won de challenge met zijn visstickskasteel. Keet maakte een Jenga-toren en ik maakte een Poke Bowl met vissticks. In dit blog vind je alle recepten uit de video én twee bonus originele bonusrecepten.

Teuns visstickkasteel met aardappel en spinazie (de winnaar)

Voor het kasteel van Teun heb je dit nodig:

– 1 verpakking Iglo Vissticks 15st
– 1 verpakking Iglo Spinazie à la Crème 450gr
– 450 gram aardappelen
– 1 klontje boter
– 1 scheutje melk
– 1 ei
– 1 snufje nootmuskaat
– 1 snufje peper
– 1 snufje zout
– 1 verpakking vlaggetjes

1. Kook de aardappelen gaar en maak er een smeuïge puree van met wat melk, één klontje boter, één eierdooier en naar smaak een beetje zout, peper en nootmuskaat.
2. Bereid de vissticks en spinazie zoals aangegeven op de verpakking.
3. Doe een paar flinke scheppen aardappelpuree op het midden van een bord. Plak hier hele en halve vissticks tegenaan, zoals op de foto.
4. Giet de spinazie om het kasteel heen, als een slotgracht.
5. Plaats een paar vlaggetjes op de visstickmuur om het helemaal af te maken. En dan aanvallen maar….!!

Keets krokante visstickstoren

Keet maakte een Jengatoren met 45 vissticks, oftewel drie pakjes Iglo Vissticks. Ze gebruikte rucola om hem op te bouwen. Het ‘recept’ is verder simpel: bak de vissticks zoals op de verpakking staat aangegeven (Keet bakte ze in de oven, niet vergeten die voor te verwarmen!). Als ze mooi gekleurd zijn en goed gaar: bouwen maar. Leuk voor op een feestje als je veel kindjes te eten hebt!

Poke Bowl met vissticks

Ik maakte een Poke Bowl met vissticks. Oftewel: een Hawaiiaanse rijstsalade met vissticks. Ik moet zeggen dat ik hem verrassend lekker vond!

Dit heb je nodig:

– 250 g basmatirijst
– 120 ml rijstazijn
– 1 komkommer
– 200 g verse bospeen
– 3 bosuitjes
– 2 eetrijpe avocado’s
– 2 tl zwart sesamzaad

Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C, gas stand 5) en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de diepgevroren vissticks op een bakplaat met bakpapier en plaats in het midden van de oven. Verwarm gedurende 15 minuten. Draai ze om na 10 minuten.
Roer 2/3e van de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de rijst in 1 uur afkoelen op een grote platte schaal (ik had daar de tijd niet voor genomen en heb de rijst afgekoeld door hem met koud water af te spoelen).
Schaaf de komkommer en de bospeen met een kaasschaaf of dunschiller in lange repen. Besprenkel met de rest van de rijstazijn.
Snijd de bosui in schuine ringetjes en het vruchtvlees van de avocado’s in plakjes.
Verdeel de rijst over vier kommen en verdeel de komkommerlinten, wortellinten, visstick, bosui en avocado over de kommen. Bestrooi de vissticks met het sesamzaad.

Bonusgerecht: Wraps met vissticks en guacamole

Op de site van Ashley Willems staat nog een leuk idee. Een wrap met vissticks. Daar kun je natuurlijk vanalles op doen. Ashleys recept vind je hier.

Pasta met vissticks

En dan vond ik tot slot nog een recept voor een pasta met vissticks op de site van de Libelle. Een pasta met onder andere vissticks, rucola, kerstomaten en zure room. Het volledige recept vind je hier.

Dit blog heb ik geschreven in samenwerking met Iglo.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

9 Reacties

  • Reageer Alice Ermes 9 februari 2018 at 10:18

    Is er ook onderzocht, waarom er weinig vis gegeten wordt?
    Voor mij persoonlijk ; ik vind €15 best wel duur, voor een avondmaaltijd. En dat is dan de prijs van alleen de vis…
    Voor 1/3 van de prijs heb je vlees….

    • Reageer Elsbeth Teeling 12 februari 2018 at 12:21

      Ik zal het eens navragen! Ik weet het eigenlijk niet. Voor mezelf geldt: ik vind het moeilijker om te bedenken (ben minder opgevoed met vis) en inderdaad, goeie vis is duur!

  • Reageer Relax Mama weekmenu 105: koken in een kwartier – Club van relaxte moeders 9 februari 2018 at 12:15

    […] vissticks-challenge deden met drie originele visstick-gerechten. Ik nam deze drie recepten op in dit blog en voegde er nog twee vissticksrecepten aan toe. Waaronder deze wrap, die lekker snel te maken […]

  • Reageer Ashley willems 9 februari 2018 at 14:08

    Wat een geweldig vissticks kasteel!??

  • Reageer Marjolein 16 februari 2018 at 22:02

    Ik zie een leuke knuffel staan op de foto met het kasteel. Hoe komen jullie daaraan?

  • Reageer WEEKMENU 116: KIDSPROOF! - Club van relaxte moeders 26 april 2018 at 10:55

    […] Niets zo kindvriendelijk als vissticks. Wij eten ze meestal bij spinazie, maar ik ontdekte dit jaar dat je er best wel eens wat anders mee kunt. In een wrap stoppen bijvoorbeeld. zoals je hier ziet op de site van Ashley Willems. Maar je kunt in de meivakantie natuurlijk ook een visstickskasteel bouwen, een jengatoren ermee maken of een pokébowl ervan maken. Zie mijn blog hierover hier. […]

  • Reageer Relax Mama-weekmenu 116: maak-je-kinderen-blij-meivakantie-menu - Club van relaxte moeders 26 april 2018 at 11:01

    […] Niets zo kindvriendelijk als vissticks. Wij eten ze meestal bij spinazie, maar ik ontdekte dit jaar dat je er best wel eens wat anders mee kunt. In een wrap stoppen bijvoorbeeld. zoals je hier ziet op de site van Ashley Willems. Maar je kunt in de meivakantie natuurlijk ook een visstickskasteel bouwen, een jengatoren ermee maken of een pokébowl ervan maken. Zie mijn blog hierover hier. […]

  • Reageer Het Relax Mama weekmenu dankzij jullie! - Club van relaxte moeders 19 oktober 2018 at 14:07

    […] pas één keer zelf gemaakt. Dat was in het kader van een samenwerking met Iglo (ik maakte toen een pokébowl met vissticks, wat een verrassend lekkere combi […]

  • Laat je reactie achter