Kook

Relax Mama weekmenu volgens de tienjarige

Deze week is mijn tienjarige verantwoordelijk voor het weekmenu. Hij heeft, zoals gok ik veel kinderen van tien, geen heel spannende smaak. Inheemse of kruidige gerechten eet hij liever niet, maar de ‘basics’ gaan er goed in bij hem. Bij deze dus een – volgens mij – behoorlijk ‘kidsproof’ weekmenu.

Maandag: spinazie en vissticks

Basaler dan dit krijg je het niet echt hè. Gekookte aardappels, met spinazie en vissticks. Wij gebruiken altijd diepvriesspinazie, de vissticks komen ook uit de diepvries en eerlijk is eerlijk… de aardappels kopen we de laatste tijd ook al vaak geschild. Omdat een grote zak aardappels er bij ons te langzaam doorheen gaat. Lang verhaal kort: een super easy gerecht om te maken en hier bij ons gaan de borden met dit ‘schoon leeg’ zoals we dat noemen.

Dinsdag: pasta tricolore met tomatesaus en vega-balletjes

Teun wilde graag ‘die gekleurde pasta’ met ‘die lekkere tomatensaus’. Een verse, glad gepureerde tomatensaus met verstopte groenten, daar heeft denk ik iedereen zo zijn eigen recept voor. Ik schreef ons recept ooit hier op de site uit en die is nog steeds een succes. We eten er vegaballetjes bij van Vivera.

Woensdag: rucola-soep

Deze soep, en onze tomatensoep, staan allebei in het kookboek Relax Mama in de Keuken en staan al jaren met stip op nummer 1 bij Teun. Je vindt dit recept hier. Overigens gooi ik er de laatste tijd ook vaak nog een courgette doorheen. We eten hier ‘lekker bordje’ bij. Wat zoiets is als een borrelplank met een stuk brie, droge worst, olijven, komkommer, snoeptomaatjes en stokbrood met kruidenboter of aioli.

Donderdag: ‘sliertjes’ met kip en broccoli

Teun houdt van kip, van broccoli en van noedels. Bij voorkeur zonder al te veel toevoegingen vrees ik. Maar dat is natuurlijk wel heel saai. Een flinke scheut teriyaki-saus doet wonderen en maakt het geheel ook volwassen-proof. Weer zo’n super makkelijk recept dus waar iedereen blij van wordt. Je kunt het bijvoorbeeld maken zoals Kirsten van Mamagisch hier heeft opgeschreven.

Vrijdagavond pizza-avond!

Tja, die vrijdagavond is voor Teun al tijden pizza-avond. Wij eten zelf nog wel eens iets anders op vrijdag, maar op de een of andere manier is voor hem de vrijdag onlosmakelijk verbonden met pizza. De ene keer is dat een diepvriesschijf. De andere keer bouwen we hem zelf met pizzadeeg van bijvoorbeeld Jan Pannenkoek. Of we zetten een kanskaart in en laten pizza bezorgen.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.

Begin april verschijnt de remake van het boek Relax Mama in de keuken (pocketeditie). Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek zal verkrijgbaar zijn bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het gaat €9,99 kosten.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Kirsten Mamagisch 12 maart 2021 at 10:28

    Hey wat leuk! Bedankt voor de tag en ik hoop dat het jullie mag smaken!

  • Reageer Relax Mama weekmenu volgens de 16-jarige - Club van relaxte moeders 11 juni 2021 at 09:53

    […] was Teun, mijn tienjarige verantwoordelijk voor het weekmenu. Dat mondde uit in een behoorlijk kidsproof weekmenu. Deze week is de eer aan Keet. Mijn zestienjarige die een paar weken voor de Olympische Spelen zit […]

  • Laat je reactie achter