Kook

Relax mama bijtank weekmenu

Na de eerste week meivakantie waarin wij een kleine campertrip naar Zeeland deden en veel patat aten ga ik komende week weer even proberen wat gezonder te eten. Dat mondde uit in dit weekmenu met ook wat suggesties van anderen.

Maandag: Geroosterde tomatensoep

‘Soep!’ Zegt Ellen op mijn vraag ‘Wat maak jij als je vindt dat je gezond moet doen?’ En dat was ook mijn eerste gedachte. Mijn ultieme bijtanksoep is onze eigen tomatensoep uit Relax mama in de keuken. Mocht je hem nog niet kennen, je vindt ons recept hier. Of kijk in deze soepspecial van een tijdje terug.

Dinsdag: Pasta broccoli met ansjovis

‘Iets met broccoli of spinazie,’ beantwoordt Marieke mijn vraag. Ook die is herkenbaar. Ik grijp altijd al snel naar broccoli als ik het gevoel heb dat er vitaminen in moeten. Ik grijp terug op deze ‘good old’ pasta van Jamie met broccoli en ansjovis. Die is gezond, smaakvol en niet duur. Je vindt het recept bijvoorbeeld hier.

Woensdag: Spinazie, aardappels en gehaktballen

Nog eentje die bij ons al jaren voorbij komt in dit soort weken: gekookte aardappelen en spinazie a la crème. Ik maak er vandaag Keet ook blij mee, want die vertrekt donderdag naar Shanghai voor de een na laatste kwalificatiewedstrijd van de Olympische Spelen. Daar krijgt ze vast ook goed te eten, maar geen spinazie… Wij eten er dit keer gehakt ballen bij. Volgens dit recept!

Donderdag: Chili sin carne

Annemieke gaat voor ‘Iets vega’s, chili sin carne bijvoorbeeld.’ Een Willemijn gaat in de gezonde week ook voor de chili sin carne. Willemijn’s recept staat hier online. ‘Altijd met geraspte kaas,’ voegt zij eraan toe. Ikzelf zou er denk ik nog wat zoete aardappel bij doen. Willemijn: ‘Bij ons alle vier favoriet, én gezond en snel klaar, ideaal voor drukke dagen.’

Vrijdag: Springrolls

Ik weet niet wat jullie vrijdag doen, maar ik checkte net de site weeronline.nl en zag dat het weer in Utrecht komende vrijdag het cijfer tien krijgt. Daar mag wel een zomers maaltje bij. Ik volg daarvoor de suggestie van Nina: springrolls. Met bijvoorbeeld komkommer, wortel, sla, verse kruiden, garnaaltjes, tonijn of wat dan ook! Alle ingrediënten op tafel zetten en rollen maar. Je vindt een mogelijk recept hier.

Zaterdag: Salade Niçoise

Salade staat hoog op jullie gezondheidslijstjes. Net als Neeltje, vind ik salade Niçoise perfect voor deze week. Hier vind je ‘onze’ salade salade Niçoise, met een kindervariant. Aanrader!

Zondag: Curry met bloemkool

Monique gaat voor een vega curry met bloemkool, spinazie en wortel. Ik moest daardoor aan deze curry denken die ik lang geleden deelde en eigenlijk wel weer eens wil eten.

Moederdagaanbieding!

Het Relax mama kookboek kun je in alle winkels kopen voor €12,50. Maar in de Shop van relaxte moeders heb je er voor slechts €2,45 extra hét keukenschort bij! Check hier deze speciale moederdagaanbieding.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter