Kook

Willemijn’s rabarber crumble

Willemijn maakt ieder laatste week van de maand een weekmenu voor ons (en voor haar eigen ‘mannengezin’). Ze laat ons kennismaken met recepten uit de nieuwste kookboeken en met recepten van haar favoriete foodbloggers. Maar dit toetje is er één van haar eigen hand!

Ik maak deze crumble altijd uit de losse pols en raad jou aan hetzelfde te doen. Het is niet zo moeilijk, enige waar je op moet letten is dat je crumblelaagje niet verbrandt voordat de rabarber zacht en gaar is. Wij hebben momenteel ladingen verse rabarber uit onze (bescheiden) moestuin en dit toetje is favoriet bij alle gezinsleden.

Dit heb je nodig:

  • 4-5 stengels rabarber
  • half bakje aardbeien (circa 250 g)
  • 4-5 handjes havermout
  • circa 200 g roomboter
  • paar eetlepels suiker
  • optioneel: vanille-extract en kaneel.
  • serveren met een flinke eetlepel volvette Griekse yoghurt per portie.

Zo maak ik het

Verwarm de oven op 180 graden. Ik pak een ovenschaal en vul ‘m met 2/3 rabarber en 1/3 aardbeien, bieden schoongemaakt en in stukken. Schep er 2-3 lepels suiker doorheen. De schaal mag lekker vol, het fruit slinkt immers in de oven.

Nu de crumble: mix een ruime hoeveelheid havermout met gesmolten boter en een paar scheppen suiker. Ook lekker: 1 theelepel vanille-extract of een flinke snuf kaneel er doorheen. Het mengsel moet een beetje samenhang hebben maar mag ook best lossig zijn. Je maakt crumble, geen deeg.

Verdeel de crumble over het fruitmengsel en zet de ovenschaal circa 30 minuten in de oven. Tussendoor even checken, elke oven werkt anders. De crumble is goed als de rabarber gaar en zacht is en de crumble mooi bruin en krokant.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Het lente-op-je-bord-weekmenu van Willemijn - Club van relaxte moeders 26 mei 2023 at 09:06

    […] Wij hebben momenteel ladingen verse rabarber uit onze (bescheiden) moestuin en dit toetje is favoriet bij alle gezinsleden. Je vindt mijn recept hier. […]

  • Laat je reactie achter