Wat staat er op het weekmenu deze week? Ik hoop jullie te inspireren met gerechten van onze eigen keukentafel. Ik maakte er deze video over!
Maandag: Gebakken aardappels, zalm en spruitjes
Geen poespas: gebakken aardappeltjes van aardappelschijfjes uit het koelvak. We bakken de zalmmoot kort aan beide zijden zodat hij nog een beetje rood van binnen is en kruiden hem alleen met wat peper en zout. De spruitjes koken we kort voor en doen ze daarna nog in de oven met wat kaas eroverheen.
Voor de puber doen we er trouwens wat gekookte sperziebonen bij. Die maken we minder blij met spruitjes.
Dinsdag: Kip Parmigiana
De kip parmigiana. Wij hebben aan Teun altijd verkocht als pizzakip. Doet het hier altijd goed. We eten er Turks brood bij en een salade van gekookte bietjes. Heel simpel aangemaakt met olie en wat balsamicoazijn, peper en zout en verse basilicum.
Woensdag: Vega bami
Een snelle bami met satésaus en ik bak er voor iedereen een eitje bij. Ik gebruik voorgesneden groente en een kant-en-klare kruidenmix voor nasi of bami goreng (het liefst eentje van de toko) of je doet het zoals in dit Allerhande recept met verse gember.
Donderdag: Pasta met tonijn
De pasta met tonijn is een recept uit mijn studententijd: Fruit eerst prei-ringen en knoflook. Doe er dan tonijn uit blik bij. Kruid met peper en zout en wat Italiaanse kruiden. Doe er dan mais en crème fraîche bij. Zo’n beetje als dit recept dus!
Vrijdag: Patatje kapsalon
Het is weekend! Dus mooie dag voor patat (of friet zo je wilt), met een gezonde touch 😉 Wij maken deze altijd met ovenfrietjes. En ik neem voor mezelf vaak ook zoeteaardappelfriet (zoals hieronder op de foto). Een recept met kebab vind je hier. Een vegetarisch kapsalon hier.
Zaterdag: Tomatensoep en camembert uit de oven
Het is wel weer eens tijd voor onze ‘famous’ soep van gegrilde tomaten! Je vindt het beproefde recept hier. Wij eten er een camembert uit de oven bij. Dat kun je heel makkelijk maken met dit speciale bakje ervoor (Zijn wij heel blij mee).
Zondag: Risotto Milanese en gehaktballen
Een lekkere comfortmaaltijd voor zondag. Het recept voor de risotto vind je hier. En de ‘good old’ gehaktballen hier.
- Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!
- Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
- Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje.











Geen reacties