Kook

Relax Mama weekmenu volgens de 16-jarige

Een paar weken geleden was Teun, mijn tienjarige verantwoordelijk voor het weekmenu. Dat mondde uit in een behoorlijk kidsproof weekmenu. Deze week is de eer aan Keet. Mijn zestienjarige die een paar weken voor de Olympische Spelen zit waar ze voor Nederland gaat uitkomen op haar skateboard (hoe cool is dat!). Keet houdt van allerlei eten, maar moet vanwege het vele sporten wel een beetje letten op gezonde voedingstoffen. Bij deze dus een puberproof weekmenu, rijk aan voedingstoffen.

Maandag: aardappels met spinazie en gehaktbal

Twee weken geleden zat Keet in Amerika voor een wedstrijd en vorige week reed ze het wereldkampioenschap in Rome, alwaar ze naar eigen zeggen vooral pasta Bolognese te eten kreeg in het hotel waar ze verbleven. Dat komt dus zeker niet in dit weekmenu. Wat er wel zeker in komt is deze klassieker. Mensen die dit weekmenu al langer volgen, weten dat spinazie à la crème met gekookte aardappels hier al jaren favoriet is. Deze keer eten we het met een gehaktbal, die Teun inmiddels ook kan maken naar het ‘geheime’ recept van zijn vader (waarvan we het recept speciaal voor jullie op deze geheime pagina hebben uitgeschreven).

Dinsdag: Vis-trio to go!

Keet traint drie dagen per week in het World Skate Center in Den Bosch. Twee van die drie keer is ze daar tijdens onze avondmaaltijd. Dan krijgt ze eten van ons mee, dat ze daar óf koud kan eten, of kan opwarmen. We hebben inmiddels zo on vaste repertoire (zoals deze wrap met tonijn), maar Henno verzon vorige week drie nieuwe gerechten met de Twist producten van John West. Handige zakjes met tonijn of zalm waarmee je in een handomdraai iets lekkers maakt. Henno maakte er dit van:

  • pasta met de zalm, komkommer en doperwten
  • parelcouscous met tonijn met gedroogde tomaatjes en kruidendressing, courgette, paprika, en geitenkaas
  • een bladerdeeg ‘flapje’ met tonijn en gekarameliseerde rode ui.

Je vindt de drie recepten van Henno hier.

Woensdag: hamburgers de luxe met zelfgemaakte frietjes

Als je thuis eet en het is mooi weer dan is niets zo fijn als hamburgers en patat eten in de tuin. Dat moest dus zeker ook op dit weekmenu. Wij eten er vaak ovenfriet bij uit een zak, maar sinds kort (sinds Henno de tijd heeft en sinds hij van Sinterklaas deze mandoline kreeg) maakt hij ook vaak zelf friet.
De burger die je hieronder op de foto ziet is trouwens een Beyond Meat burger, die helemaal plantaardig is en waanzinnig lekker (en niet goedkoop).

Donderdag: pasta met de ballen van Jaap

Tja nog een ‘oudje’, want als je dan toch thuis bent, dan wil je natuurlijk ook lekker bekende dingen eten. Dit gerecht, dat zijn naam heeft te danken aan onze buurman, is al vier jaar een succes hier. Bij ons allemaal trouwens. Je vindt het recept hier.

Vrijdag: Pokébowl met zalm

Hier worden Keet en ik altijd allebei heel blij van. De Pokébowl. Hij stond niet voor niets laatst ook al in het weekmenu met familiefavorieten. Ik gebruik als basis altijd dit recept, maar voeg nog van alles toe, zoals stukjes mango, zeewiersalade, edamame- (of soja-)boontjes, krabsticks en (voor Teun) vissticks. Alles in bakjes en iedereen mag zijn eigen bowl samenstellen.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Deze supermooie denim schorten (en nog veel meer leuks) zijn te koop in de Shop van Relaxte Moeders.

Dit weekmenu heb ik geschreven in samenwerking met John West.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter