Kook

Relax Mama familiefavorieten 2

Vorige week maakte ik al een weekmenu met de favorieten van andere moeders, deze week een vervolg. Omdat ik zoveel fijne input kreeg! Kijk dan hoe lekker dit er allemaal uitziet.

Maandag: Cassoulet met chipolataworstjes, spinazie en courgette

Dit recept is de favoriet van Willemijn. Een cassoulet met chipolataworstjes, spinazie en courgette. ‘Van Jumbo,’ voegde ze eraan toe. Ik moet eerlijk zeggen dat ik even moest opzoeken wat een cassoulet is, maar hij was snel gevonden en ziet er heerlijk uit. En… ook nog eens in tien minuten gemaakt zie ik. Je vindt het recept hier.

Dinsdag: Vegetarische roti

Het favoriete gerecht van Anne is vegetarische roti. Ik vind dit recept met zoete aardappel altijd superlekker. De zoete aardappel kun je trouwens ook prima vervangen door gewone aardappels. Zoals in dit recept.

Woensdag: Pokébowl

Sanneke, Annelies en Tineke kozen voor de Pokébowl. Tineke: ‘Voor iedereen wat wils, zoals sushirijst, gekookt ei, edamame-boontjes, wortelreepjes.’ Ik sluit me hier helemaal bij aan. Ik gebruik als basis altijd dit recept, maar voeg nog van alles toe, zoals stukjes mango, zeewiersalade, edamame- (of soja-)boontjes, krabsticks en (voor Teun) vissticks. Alles in bakjes en iedereen mag zijn eigen bowl samenstellen.

Donderdag: pasta pasta pasta

Het zal je niet verbazen, maar voor veel moeders (en hun kinderen) is pasta hét succesrecept. Bij Teun heeft jarenlang het gerecht ‘pasta zonder saus’ op één gestaan (en ik kon dat toevallig ook heel goed maken), maar gelukkig is inmiddels zijn culinaire voorkeur wat verschoven. Het favoriete gerecht van Lisanne en haar kinderen is deze pasta met pesto (met gerookte kip en tomaatjes) en ik vond het leuk om te horen dat bij Rianne thuis de pasta met ballen van Jaap favoriet is. Die laatste is bij ons thuis inmiddels ook een klassieker.

Vrijdag: Gehaktbrood

We sluiten de week af met het favoriete gerecht van Saskia, dat is gehaktbrood. Een jaar geleden maakte mijn man Henno die tijdens zijn kookchallenge en toen at ik dat voor het eerst. Zijn recept vind je hier.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Deze supermooie denim schorten (en nog veel meer leuks) zijn te koop in de Shop van Relaxte Moeders.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Mama Keet-menu - Club van relaxte moeders 13 oktober 2022 at 10:54

    […] heel blij van. De Pokébowl. Hij stond niet voor niets laatst ook al in het weekmenu met familiefavorieten. Ik gebruik als basis altijd dit recept, maar voeg nog van alles toe, zoals stukjes mango, […]

  • Laat je reactie achter