Kook

Drie keer vis (to go)

We waren op zoek naar nieuwe gezonde maaltijden die dochter Keet kan meenemen naar haar training. Twee keer in de week eet ze namelijk op het skatepark in Den Bosch en dan is het wel de bedoeling dat ze iets goeds binnenkrijgt. Henno ging aan de slag met drie smaken Twist van John West en daar kwamen drie topgerechten uit. Hieronder de recepten. In volgorde van de voorkeur van Keet en mij. Henno’s nummer één staat bij ons op drie 😉

1. Pasta met de zalm Twist, komkommer en doperwten

Dit is mijn favoriet. In een handomdraai gemaakt en superlekker. Je kunt deze (lauw)warm of koud eten. Dit heb je nodig voor twee porties:

  • John West Twist Zalm met dille
  • Pasta naar keuze (wij hadden schelpjes)
  • 1 komkommer zonder zaadlijst
  • 1 eetlepel (gedroogde) dille
  • 1 koffiekopje doperwten (uit de vriezer)
  • mayonaise
  • citroen

Kook de pasta, en de doperwtjes. Snijd de komkommer in kleine halve maantjes. Meng wat mayonaise en citroensap door de doperwtjes en mix daarna alles door elkaar. Sprenkel er op het laatst wat geraspte citroenschil overheen.

2. Franse flapjes met tonijn Twist en gekarameliseerde rode ui

Voor vier van deze hartige flapjes heb je nodig:

  • John West Twist Tonijn met Franse dressing
  • rode ui
  • theelepel suiker
  • klont boter
  • snuf zout
  • twee eetlepels geraspte oude kaas
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • olijfolie
  • scheutje wijn (als je die open hebt staan)
  • optioneel: beetje hot chili sauce sriracha

Verwarm de oven voor op 200 graden en begin dan met de uien te karamaliseren. Snijd daarvoor de rode uien in dunne ringen. Smelt het klontje boter in een koekenpan en fruit hierin de rode ui tot hij gekleurd is. Blus de uien af met een scheutje wijn (zodat ze niet aanbakken) of een beetje water. Voeg een beetje zout en de suiker toe en laat pruttelen op laag vuur tot ze lekker zacht en zoet zijn.

Nu ga je de flapjes bouwen. Verdeel de tonijn over de vier bladerdeeg plakken. op ieder plakje leg je een schep in het midden. Verdeel daarna naar smaak de uien over de vier plakken (de uien hoeven niet op!) en tot slot wat geraspte kaas. Vouw dan de plakjes dicht tot driehoekjes.

Bak de flapjes in een minuut of 20 goudbruin in de voorverwarmde oven.

3. Parelcouscous met tonijn Twist, courgette, paprika, en geitenkaas

Tot slot Henno’s favoriet. Hiervoor heb je nodig:

  • John West Twist Tonijn met ovengedroogde tomaten
  • 200 gram parelcouscous
  • 1 courgette in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode paprika in stukjes
  • eventueel: alle andere groente die je nog hebt liggen
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • geitenkaas bolletjes
  • peper en zout

Fruit de ui en knoflook kort aan en bak daarna de stukjes courgette en paprika mee. Op smaak brengen met zout en peper.

Bereid de couscous zoals op de verpakking staat.

Leg alles op een bord en verdeel er naar smaak geitenkaas overheen.

Dit blog heb ik geschreven in samenwerking met John West

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter