Kook

Naanpizza met courgette en geitenkaas

Dit is een recept van Barbara, moeder van Bas en Bram. Ze gebruikt naanbroodjes om pizza van te maken. Geitenkaas vinden niet alle kinderen even lekker, maar doordat je in dit recept de geitenkaas mengt met ei, wordt de smaak zacht genoeg voor de meeste kinderen.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1-2 el olijfolie
  • 2 courgettes, in plakjes
  • 250 g zachte geitenkaas zonder korst, verbrokkeld
  • 2 eieren
  • 1 teen knoflook, geperst
  • een handje basilicum, fijngesneden
  • 4 grote naanbroden naturel
  • 2-3 tomaten, in dunne plakjes
  • 1-2 el pompoenpitten
  • olijfolie, om te besprenkelen
  • een handvol basilicumblaadjes, voor de garnering

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak de plakjes courgette in enkele minuten goudbruin; bak de plakjes eventueel in 2 pannen of bak ze in 2 porties. Neem ze uit de pan en leg ze even op een bord.

Roer in een kommetje de geitenkaas met de eieren, knoflook en basilicum door elkaar. Breng op smaak met peper. Leg de naanbroden op de bakplaten en bestrijk ze met flink wat van het geitenkaasmengsel. Beleg ze met de plakjes courgette en plakjes tomaat. Strooi er de pompoenpitten en ook zout en peper over.

Schuif de bakplaten boven elkaar in de oven en bak de naanpizzaatjes 7-8 minuten of tot het kaasmengsel behoorlijk is gestold. Neem ze uit de oven. Besprenkel met olijfolie en verdeel er wat basilicumblaadjes over.

Begin april verschijnt de remake van het boek Relax Mama in de keuken (pocketeditie). Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek zal verkrijgbaar zijn bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het gaat €9,99 kosten.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter