Deze week maakte Anja het weekmenu voor ons! Ze is moeder van Joep (14 jaar) en Bram (13 jaar), werkt al bijna 20 jaar met veel plezier in het basisonderwijs en is ook al bijna 20 jaar getrouwd. Ze maakte een fijn afwisselend, maar no nonsense-weekmenu, Ik ben vooral benieuwd naar de kabeljauw van dinsdag!
Anja: “We houden van afwisselend eten en proberen graag dingen uit. Ik ben gelukkig gezegend met een man die heerlijk kan koken. We wonen in een in een klein dorpje in het noorden van het land, wat betekent dat de jongens elke dag 40 km naar school fietsen. Toppers zijn het, ook al zijn er genoeg momenten waarop ik ze met liefde achter heel veel lagen behang plak!”
Maandag: Oma’s bietjessalade en Jonnie’s gehaktballen
Voor de bietjessalade rasp je 4 gekookte bietjes (of meer als je dat lekker vindt). Rasp hier een halve rode ui door. Meng dit met 2- 3 fijngesneden augurken, een flinke eetlepel Griekse yoghurt, een flinke eetlepel mayo en breng op smaak met een scheut azijn, zout en peper naar smaak. Wij eten er gehaktballen bij volgens dit recept van Jonnie Boer. Lekker met gebakken aardappelen!
Dinsdag: Pittige Kabeljauw met rijst
Op dinsdag eten we een pittig visje uit de oven (voorverwarmen op 200 graden). Eerst maak ik een pasta van gesnipperde ui, twee teentjes knoflook, een goede scheut ketjap en een theelepel sambal Badjak (meer of minder naar smaak). Verdeel deze pasta over vier kabeljauwfilets. Verpak de vis in folie en leg deze pakketjes in een ovenschaal en zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven. Kook rijst naar smaak, zelf eten wij graag Surinaamse of Pandan rijst.
Lekker met gekookte worteltjes of juist een frisse wortelsalade, zoals deze bijvoorbeeld.
Woensdag = vegadag!
Woensdag gaan we voor een vega-dag met deze vegahamburgers van zoete aardappel met yoghurtsaus.
Donderdag: Kipshoarma
Donderdag eten we kipshoarma op een (maaltijd) pita. Lekker met veel sla, komkommer, tomaatjes en uiteraard knoflooksaus Je kunt shoarma natuurlijk kant en klaar kopen, maar wij maken hem volgens dit recept van Eef kookt zo.
Vrijdag = pizzadag!
Zelfgemaakte pizza is natuurlijk het allerlekkerste. Wij maken het ons op vrijdag graag makkelijk door een rol kant & klare pizzadeeg te gebruiken. Ieder belegt zijn of haar eigen gedeelte naar smaak met ham, mozzarella, salami, paprika, champignons, olijfjes en geraspte kaas. En omdat het vrijdag is voor mij een glas wijn en voor de mannen cola! Een goed begin van het weekend.
- Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!
- Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
- Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje.
Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.
Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!
Geen reacties