Kook, Skatekeet

Relax Mama Keet-menu

Sinds mijn dochter Keet deze zomer geslaagd is voor haar havo-examen, is ze voor haar skateboard-carrière meer in het buitenland geweest dan thuis. Maar op dit moment is ze voor een dikke week thuis. Lijkt me mooi om dit weekmenu dan ook een beetje op haar af te stemmen. En wat blijkt? Dan kom je toch een beetje uit op je familie-signature dishes.

Maandag: aardappels met spinazie en kipschnitzelsSpianzie

Ja ja, iedereen die ons al lang volgt weet dit, deze klassieker moet zeker in het Keet-is-thuis-menu: spinazie à la crème met gekookte aardappels (en jus! en appelmoes!). Deze keer eten we het met krokante kipschnitzels, die je prima kant-en-klaar kunt kopen in de supermarkt. Maar misschien kan ik Henno verleiden ze zelf te maken. Bijvoorbeeld volgens dit recept van Pauline.

Dinsdag: Pokébowl met zalm

Hier worden Keet en ik altijd allebei heel blij van. De Pokébowl. Hij stond niet voor niets laatst ook al in het weekmenu met familiefavorieten. Ik gebruik als basis altijd dit recept, maar voeg nog van alles toe, zoals stukjes mango, zeewiersalade, edamame- (of soja-)boontjes, krabsticks en (voor Teun) vissticks. Alles in bakjes en iedereen mag zijn eigen bowl samenstellen.

Woensdag: Klassieke lasagne Bolognese 

Nog een klassieker: lasagne Bolognese. Ons recept daarvan vind je hier.

Donderdag: Wraps to-go

Ik schreef het volgens mij vorige week al. Donderdag is sinds kort standaard onze wraps-dag geworden, omdat Teun nu musicalles heeft van half zes tot half acht. En Keet traint die dag in den Bosch, dus voor haar is het ook wel handig. Vorige week deelde ik de wrap met vegetarische balletjes die Teun zo lekker vindt, vandaag onze favoriete tonijn wrap die Henno echt zoooooo lekker kan maken. Hier vind je zijn recept.

Vrijdag: Pizza Carpaccio met burrata en pesto

Deze pizza maakte ik een paar weken geleden al voor Keet en dat is echt een dikke vette aanrader! Het is een pizza zonder tomatensaus, maar met carpaccio, pesto, burrata en pijnboompitten. Het hele recept vind je hier op de site van The Lemon Kitchen. Wij gebruiken er – net als Jadis van The Lemon Kitchen – de pizzabodems van Bertolli voor.

Zaterdag: (vega) hamburgers de luxe met zelfgemaakte frietjes

Weekend-voedsel! De burger die je hieronder op de foto ziet is een Beyond Meat burger, die helemaal plantaardig is en waanzinnig lekker (en niet goedkoop). Wij eten er vaak ovenfriet bij uit een zak, maar sinds kort (sinds Henno de tijd heeft en sinds hij van Sinterklaas deze mandoline kreeg) maakt hij ook vaak zelf friet.

Zondag: Soep met camembert-pesto-zon!

Dan sluiten we de week ook maar af met een klassieker: onze tomatensoep uit het boek Relax Mama in de keuken. Het recept voor de soep van geroosterde tomaten vind je ook hier.
We eten er een nieuwe uitvinding van deze zomer bij. De camembert-pesto-zon. Zie dit filmpje!

@clubvanrelaxtemoeders

Ik maakte een blog met 7 pesto-gerechten waaronder deze snack! #snack #pesto #pesto❤️ #recepy #bertolli

♬ As It Was – Harry Styles
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Deze supermooie denim schorten (en nog veel meer leuks) zijn te koop in de Shop van Relaxte Moeders.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter