Kook

Relax Mama de-toppers-hier-in-huis-weekmenu

Vanaf dinsdag zijn mijn schatjes Henno en Keet weer (even) thuis. Ik doe een succes-gegarandeerd-dit-zijn-onze-klassiekers-weekmenu. Oftewel de toppers hier in huis, waarmee ik ze zeker blij maak en die een echt thuisgevoel geven.
Nou ja… je snapt hem denk ik ;).

Maandag: rijst met boontjes, komkommer en (vega)ballen met satésaus

Maandag zitten Henno en Keet nog in het vliegtuig. Nog even iets simpels op het menu wat Teun zeker eet. Ik ontdekte vorige week dat hij de vegetarische balletjes van Vivera lekker vindt die ik had gekocht toen er een vriendje bleef eten. Geen idee of ik ze ook lekker vind, want die jongens hadden ze op voordat ik ze kon proeven. Maandag in de herhaling dus. Met satésaus. We eten er boontjes, komkommer en witte rijst bij. En omdat ik dat wel heel saai vind voor mezelf, maak ik er deze simpele zoetzure komkommesalade  bij.

(Overigens zijn de balletjes op de foto hieronder niet de vegetarische die ik maandag ga eten, maar dat zijn de enorm lekkere Thaise balletjes van Susan van Smulpaapje.nl die bij die zoetzure komkommersalade horen. Als je zin hebt om zelf ballen te maken, kan ik deze zeker aanraden. Dit recept dus.)

Dinsdag: Aardappels, spinazie en vissticks
image

Wie mij langer volgt, weet dat spinazie a la crème met gekookte aardappels en vissticks favoriet is bij Keet. En inmiddels ook bij Teun. Ik heb geen idee wat ze in China allemaal gegeten heeft, maar ik weet toch wel redelijk zeker dat dit het niet is. Een mooi thuiskom-maaltje dus!

Woensdag: Lasagne Bolgonese

Een klassieker lasagne Bolognese op woensdag. Omdat ik de beste lasagne van Nederland maak (haha!). Mijn recept (waar ik wel echt de tijd voor neem) vind je hier.

Donderdag: Risotto

Risotto doet het hier altijd goed. Wij maken negen van de tien keer risotto met champignons en spekjes. Ik wil nu eigenlijk een vegetarische risotto maken. Misschien moet ik ook eens de vegetarische variant van de spekjes proberen. Maar ik sta open voor suggesties. Oftewel: wat is bij jullie thuis het favoriete risottorecept?

Vrijdag: kipvrijdag!!

Onze leukste vrijdagen zijn onze kipvrijdagen met onze lieve vrienden (dit is een uitnodiging Syl!). Onze ideale kipvrijdag bestaat uit:

 • de aanwezigheid van lieve vrienden
 • gegrilde kip van de poelier
 • groentefriet van zoete aardappel, pastinaak en wortel. (Een mogelijk recept voor de groentefrietjes vind je hier op de site van Verse Oogst.)
 • Een chicken pie van Jamie, gemaakt door Henno

Het vijf-ingrediënten-recept voor de chickenpie van Jamie Oliver vind je hier. Maar Henno maakt hem met iets meer ingrediënten, zoals mosterd, crème fraîche en kippenbouillon zoals in onderstaand filmpje van Jamie.

 • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
 • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
 • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hierRelaxMama_3D
Relax Mama in de Keuken

Ken je mijn boek Relax Mama in de keuken al? Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

3 Reacties

 • Reageer Kirsten 7 september 2019 at 06:28

  2 favoriete recepten voor risotto, allebei van albert heijn: risotto met prei, bleekselderij en geitenkaas (klinkt spannend door de bleekselderij maar door de geitenkaas met honing (en eigenlijk ook door de prei) wordt hij heerlijk zoet, al doe ik er meestal maar de helft van de geitenkaas in), en de tomaat-spinazierisotto, waar ik dan zelf altijd nog kastanjechampignons aan toevoeg. Allebei echt heerlijk!!

 • Reageer Leonie 7 september 2019 at 06:29

  Ik maak groente risotto. Ooit voor het eerst vanuit een verspakket maar ondertussen is het onze favoriet.
  350 risotto rijst, liter bouillon van 1,5 blokje groente bouillon. Courgette, rode en gele paprika, 2 sjalotjes, knoflook en krulpeterselie. 25 gr roomboter, 300 gr kipfilet fijn gesneden in blokjes. 100 gr geraspte parmezaan. Evt peper zout.

  Groentes snijden en blokjes van een cm. Sjalotjes snipperen. Knoflook hakken of door de knoflookpers. Citroën boenen en schil raspen, peterselie fijn snijden.

  Ik gebruik een hoge hapjespan. Sjalotjes met knoflook in de olie fruiten. Rijst toevoegen en als ze glanzen 250 ml bouillon toevoegen. Als dit verdampt is steeds wat bouillon toevoegen. Duurt ongeveer 25 min. Je kan bouillon overhouden.

  In een koekenpan de kip in olie bakken. Dan de overige groente toevoegen tot deze beetgaar zijn.
  Boter in blokjes. Kip met groente, citroenrasp, peterselie, boter en helft parmezaan aan gare risotto toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Serveer en garneer met rest parmezaan.

  Groentetip: paddestoelen en bosui toevoegen.
  Vega of gewoon omdat het lekker is: 100 gr cashewnoten, omeletreepjes van 3 eieren of… daar zijn ze weer: paddestoelen😉

 • Reageer Malou 7 september 2019 at 07:16

  De vega spekreepjes zijn favoriet hier (volgens mijn vleesetende vriend toen hij met mij mee vegetarisch ging eten de beste, aanrader dus!). Wij gaan ook geregeld voor bieten of pompoenrisotto 😋

 • Laat je reactie achter