Kook

Relax mama vega-menu

Vorige week dinsdag was het ‘eet geen dieren-dag’. Omdat we daar toen niet aan hebben meegemaakt, nu een heel weekmenu om het goed te maken 😉

Maandag: knolselderij- andijviestamppot met champignons

Ik kwam op idee voor de eten-geen-dieren-week, doordat ik een tweet tegenkwam met de tip voor dit gerecht! Vooral die gemarineerde champignons schijnen lekker te zijn.

Dinsdag: Gnocchi met zoete tomatensaus

Onlangs deelde ik al een paar gerechten uit het nieuwe kookboek van Jamie Oliver: Jamie’s Een. In dit boek staan natuurlijk ook genoeg vegetarische gerechten. Waaronder deze gnocchi. Je vindt het recept hier.

Woensdag: Foe Yong Hai

Een topper bij de Chinees, maar ook goed zelf te maken: Foe Yong Hai. Ik gebruik dit recept van Uit Paulines keuken.

Donderdag: Wraps met vegetarische balletjes

Bij ons is donderdag tegenwoordig wrap-dag. Omdat Teun’s musicalles tegenwoordig van half zes tot half acht is, en dat is nogal een lastige tijd qua eten. Wraps zijn bij ons de oplossing. Die eet Teun dan onderweg op en ik neem ze mee en eet ze op tijdens het wachten op hem. Voor de vegetarische variant vullen we de wrap met vegetarische balletjes (die van Vivera zijn onze favo’s), met daarbij ijsbergsla, komkommer, paprika en cheddar kaas.

Vrijdag: Pizza

Teun zal ik ongetwijfeld blij maken met de makkelijkste vegetarische pizza die er is: de Margaritha. Voor wat spannenders kan je bijvoorbeeld inspiratie opdoen op deze pizza-pagina van de hippe vegetariër.

Zaterdag: Pannenkoeken met gegrilde groente

Pannenkoeken op zaterdag. Henno en ik vinden die met gegrilde groente en geitenkaas echt superlekker. Die hebben dan ook een plek mijn kookboek Relax Mama in de keuken verdiend. Teun maak ik er minder blij mee. Maar die geef ik wel een pannenkoek met stroop of kaas en een bak rauwkost er naast. Iedereen blij 😉
Ons recept vind je hier.

Zondag: Vegetarische roti

Zoekend op Twitter naar vegetarische inspiratie, botste ik ook tegen mijn eigen tweet van drie jaar geleden. Over deze vegetarische roti. Die moet zeker weer eens op tafel komen.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Mama Keet-menu - Club van relaxte moeders 14 oktober 2022 at 13:54

    […] half zes tot half acht. En Keet traint die dag in den Bosch, dus voor haar is het ook wel handig. Vorige week deelde ik de wrap met vegetarische balletjes die Teun zo lekker vindt, vandaag onze favoriete […]

  • Laat je reactie achter