Kook

Relax mama weekmenu: familiefavorieten

Omdat ik wel wat inspiratie kon gebruiken voor het weekmenu van deze week vroeg ik op het Instagram-account van de club: ‘wat maak jij graag en wat eten je kinderen graag?’ Daar kwamen te veel suggesties op om te kunnen delen, maar ik heb er vijf uitgezocht die tezamen een gevarieerd (en gebalanceerd) weekmenu vormen. Dank allemaal voor de input en ik ga volgende week zeker nog een deel van deze input gebruiken.

Maandag: spinazietaart

Spinazietaart werd verschillende keren genoemd. Die doet het inderdaad bij ons ook altijd goed. Wij maken hem volgens dit recept, met champignons en spekjes. Natasja gaat voor spinazietaart met gehakt en feta. Dat klinkt ook goed moet ik zeggen. Daarvan vond ik een recept hier.

Dinsdag: Pasta met broccoli en zalm

Tussen alle suggesties die ik kreeg stonden niet veel visrecepten. Elke antwoordde dat haar succesrecept pasta met broccoli en zalm is. En laat dat nou ook nog eens in 15 minuten te maken zijn. Win – win zeg ik. Neem bijvoorbeeld dit recept.

Woensdag: Witlof met ham en kaas

Mijn kinderen kan ik niet echt blij maken met witlof, maar zelf vind ik het echt lekker. Marits succesrecept is de ‘old skool’ variant. Witlof met ham en kaas en ze doet er gebakken aardappels bij. Een witlofschotel is ook het succesrecept van Trijntje. Zij maakt hem met aardappelpuree en creme fraiche, zoals in dit recept. Wellicht moet ik mijn kinderen het toch ook maar weer eens voorschotelen….

Donderdag: Risotto met geroosterde tomaat

Risotto wordt door een aantal van jullie en door de kinderen ook behoorlijk gewaardeerd. Omdat ik ook graag een vegetarische dag in dit weekmenu wil hebben, deel ik graag deze risotto met geroosterde tomaat die Jamie Oliver ooit tijdens een boekpresentatie voor mijn neus maakte. We we eten er nog wel iets naast. Ik denk dat dat bij ons gebakken worteltjes worden. En misschien vegetarische balletjes. Als je een risotto met vlees wil maken dan raadt Nadie deze risotto met kalfssaucijs aan (wel met Parmezaanse kaas er op het einde nog doorheen). Nadie: “Deze wordt zelfs inclusief groenten door m’n peuter gegeten, dus dat is de favoriet!”

Vrijdag: Wraps met zelfgemaakte kipnuggets

Wraps, enchilada’s, taco’s; die zijn voor velen van jullie een succes. Thirza maakt ze graag met zelfgemaakte kipnuggets. En omdat die bij onze tienjarige ook favoriet zijn, komen die op dit weekmenu terecht. Een mogelijk recept hiervoor vind je hier (op een site met de toepasselijke titel: familiefavorieten).

Ik kreeg nog veel meer fijne suggesties, dus volgende week komt er gewoon een vervolg op dit weekmenu. Met nóg meer favorieten van jullie! Dank voor alle input.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Deze supermooie denim schorten (en nog veel meer leuks) zijn te koop in de Shop van Relaxte Moeders.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter