Kook

Relax Mama hittemenu

Terwijl ik dit weekmenu zit te typen op camping de Banjaert in Wijk aan Zee, is de hittegolf al begonnen. Wat een cadeautje dat wij nog drie dagen zo vlak bij zee zitten. Maar maandag zijn we weer terug in het Utrechtse en ik had wat inspiratie nodig voor een hittebestendig weekmenu. Dus gooide ik deze vraag op mijn instagramstory:

Ik kreeg meer dan 200 reacties, waarbij en groot deel bestond uit – nogal logisch – (pasta)salades! Daarnaast, wraps, saté of hamburgers op de barbecue, zomerstamppot of soep met brood. Maar omdat ik zelf altijd wel wat inspiratie kan gebruiken voor salades, focus ik me in dit weekmenu daarop. Hopelijk biedt het jullie ook wat inspiratie!

Maandag: vijf keer pastasalade

Pastasalade stond dus met stip op nummer 1. Deze van Sanne lijkt me lekker:

Of deze variant van Rikste:

Marieke eet haar pastasalade met gebakken perzik, tomaat, komkommer, pijnboompitjes en verse kruiden zoals basilicum, munt of koriander

En Mandy maakt een fussilisalade die heel populair is bij haar pubers: met cherrytomaatje, gekookt ei, gebakken bacon in stukjes, lente uit en crème fraîche.

Mijn favoriete pastasalade deelde ik al heel vaak. Dat is deze met krabsticks.

Dinsdag: 2 x salade met fruit

Ik ga deze week zeker deze salade weer eens maken: met stukjes perzik (vers of uit blik), aardbei, mozzarella, serranoham en basilicumblaadjes. Maak hem af met wat balsamicostroop (zo lekker!). Als je hem gevulder wil kan daar ook nog bij: komkommer, tomaat, rode ui of geroosterde pijnboompitten.

Een salade die ook heel populair was in mijn antwoorden was salade met watermeloen, feta en munt. Hij kan ook met couscous, dan is het wat meer een maaltijd. Dat recept vind je bijvoorbeeld hier op de site van Chicks Love Food.

Woensdag: Salade met garnaaltjes

Wij noemen deze salade ‘de salade van Mariska’. Maar zij heeft het recept ooit van deze site geplukt, waar hij staat als gevulde avocado. Of je nou een avocado wilt vullen of niet (doen wij dus niet), het is dit jaar in ieder geval één van onze favorieten!

Donderdag: gazpacho

Klaar met salade, maar wel zin in iets fris? Gooi je komkommer, tomaat, paprika, knoflook en ui gewoon in de blender en maak er een koude soep van. Je vindt een recept voor een klassieke gazpacho bijvoorbeeld hier. Stukje vlees erbij op de barbecue, stokbrood snijden en je hebt een topmaaltijd.

Vrijdag: springrolls

Tot slot was ik ook gecharmeerd van de suggestie van Birgit: springrolls. Oftewel: gooi je ingrediënten voor een salade gewoon in een rijstvel. Bijvoorbeeld zoals in dit recept uit het boek  Food en Route.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Er is nu een zomerstop, maar vanaf september verstuur ik weer ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter