Kook

Fusion pastasalade met krabsticks

Zodra de zomer haar gezicht laat zien, krijg ik trek in deze salade. Het is een van onze zomerfavorieten. Het recept is er één uit mijn oude kookmap, overgenomen van onze vriend Luca. Ik beschrijf hier het recept zoals ik dat voor Henno en mij maak, voor de kinderen maak ik een wat mildere variant (zonder peper en koriander).

Wat gaat er in?

 • één pakje surimi (krabsticks)
 • limoen (rasp van de schil en sap)
 • rode peper fijn gesneden (zonder de pitjes)
 • rucola
 • cherry tomaatjes, gehalveerd
 • koriander fijngesneden
 • gekookte en afgekoelde spaghetti

Hoe maak je het?

 • Snijd de krab in stukjes of reepjes
 • Besprenkel de krab met scheut olijfolie
 • Rasp de limoenschil erover en besprenkel wat van de sap erover
 • Voeg de spaghetti, tomaatjes, koriander, rucola (naar smaak) toe en meng alles goed door elkaar.
 • Indien nodig nog wat olie, peper en zout toevoegen.

Dit gerecht is één van mijn succesnummers. In mijn boek Relax Mama in de keuken zo’n 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Mocht er ooit een vervolg op komen, dan komt dit roti-recept er zeker in! Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Wil je nooit meer een bericht missen van de Club van Relaxte Moeders? We versturen ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs en spreuken die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, abonneer je dan nu gratis via onderstaande formuliertje!
 

Ja, ik wil de nieuwsbrief van de Club van Relaxte Moeders graag ontvangen!

* indicates required
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

4 Reacties

 • Reageer Relax Mama mooi weer weekmenu! - Club van relaxte moeders 19 april 2019 at 08:42

  […] Als het mooie weer aanbreekt, dan begin ik weer trek te krijgen in dit gerecht. De fusion pastasalade met krabsticks. Een ouwe bekende van ons en een absolute aanrader! Je vindt ons recept hier. […]

 • Reageer Relax Mama hitte-menu! - Club van relaxte moeders 21 juni 2019 at 10:18

  […] Mijn fusion pastasalade met krabsticks, tomaat en rucola. Die vind je hier. […]

 • Reageer Relax Mama hittemenu - Club van relaxte moeders 7 augustus 2020 at 18:01

  […] Mijn favoriete pastasalade deelde ik al heel vaak. Dat is deze met krabsticks. […]

 • Reageer Relax Mama weekmenu: the best of! - Club van relaxte moeders 24 september 2021 at 13:18

  […] die genoemd werden, zijn ook onze favorieten. Namelijk: de gado gado, de salade niçoise en de fusionsalade met krabsticks. Vooral die eerste twee snap ik heel goed, want die zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog heel […]

 • Laat je reactie achter