Kook

Het weinig-afwas-weekmenu!

Wel willen koken maar niet te veel afwas? We gaan deze week voor het eenpansgerecht! Met dank aan input van de Instagram-volgers hier een lijst met zeven gerechten, perfect voor volgende week (ook best geschikt voor op de camping trouwens). Volgende week een lijst met camping-suggesties!

Maandag: simpele risotto

Een paar van jullie, waaronder Anouska en Lau, noemden risotto. Wat denk je van deze risotto van Jamie. Simpel, alhoewel je wel even de tomaat een uurtje van te voren in de oven moet zetten. Maar zodra die in de oven staat kun je zelf een half uurtje in de tuin of op balkon gaan zitten.

Dinsdag: Spaanse aardappels

Deze Spaanse aardappeltjes doen het bij ons thuis altijd goed! Ik zou ze trouwens met voorgeschilde en gekookte aardappeltjes maken met dit weer….

Woensdag: Couscous-salade met mango

Celine tipt deze couscoussalade:

Salades met fruit zijn sowieso populair met warm weer. In het hittemenu van vorige week stonden nog meer lekkere. En wil je een volledig recept van een couscoussalade met mango, check dan bijvoorbeeld dit recept op foody.nl.

Donderdag: roerbakgroenten met noodles

Fieke, die al eerder dit weekmenu voor ons maakte, tipte roerbakgroente met noodles. Neem bijvoorbeeld dit recept van de appie, die volgens de site in 10 minuten te maken is!

Vrijdag: pannenkoeken

Suggestie van Judith: pannenkoeken. Wil je het ietsje gezonder doen, check dan deze drakenpannenkoeken van Jamie.

Zaterdag: paëlla

Paella! Een superzomers gerecht! Deze is mooi voor de zaterdag. Een recept dat wij (zo ongeveer) volgen vind je hier. Maar je kunt hem zo eenvoudig of ingewikkeld maken als je zelf wilt. Als je het houdt bij chorizo, en groenten is het zelfs al lekker.

Zondag: Patat of friet op tafel

Voor zondag een maaltijd waar je helemaal geen afwas van hebt. Patat of friet op tafel! Gooi een plastic tafelkleed of zijl over tafel. Of helemaal niks. Haal friet en kroketten (of noem maar op) bij je favoriete snackbar, kieper alles inclusief de sausjes op tafel zonder borden en laat iedereen met zijn handen van tafel eten. Alles op? Neem de tafel of het tafelkleed af met een doek, en klaar is Kees!

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina. Na 9 juli heb ik overigens wel even een zomerstop van de nieuwsbrief!
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter