Kook

Relax Mama-weekmenu 58: handig voor de weekboodschappen!

Meer dan een jaar geleden nam ik mij voor mijn leven iets meer structuur te geven door in ieder geval mijn eten vooruit te plannen. We zijn inmiddels bij weekmenu 58, dus ik durf voorzichtig te concluderen dat dat is gelukt! Nee, ik volg het weekmenu niet iedere week volledig op, maar meestal wel en… het geeft me in ieder geval wel wat houvast. Regelmatig kreeg ik de afgelopen tijd het verzoek of ik het weekmenu ook al op zaterdagochtend zou kunnen posten, omdat velen van jullie dan wel wat inspiratie voor de weekboodschappen kunnen gebruiken. Dus, dat ga ik vanaf nu doen! Dwingt mij ook om het voor het weekend af te hebben 😉

Maandag: Aardappels en spinazie met kibbeling

We beginnen de week niet bijster origineel en culinair, maar met een klassieker en favoriet hier in huis. Als we dit eten, eet Keet als een bouwvakker. En daar zij wel wat kan gebruiken, gooi ik deze favoriet er graag eens in de zoveel tijd in. Ik gebruik diepvriesspinazie a la crème. Deze keer eten we er kibbeling bij, want die vond ik vorige week in het vriesvak en die wil ik wel eens uitproberen. En verder mag hier ook de appelmoes niet ontbreken.

Dinsdag: Risotto met champignons en spekjes

Nog één die bij ons door beide kinderen goed wordt gegeten (alhoewel Teun er sowieso de champignons uitpulkt…): risotto met champignons en spekjes. Ik maak hem ongeveer zoals in dit recept. We eten er meestal nog wel wat extra groente naast. Bijvoorbeeld tomaatjes uit de oven, een bietensalade of wat andere rauwkost.

Woensdag: Zoete-aardappel-broccolisoep

Na twee bekenden gerechten op maandag en dinsdag ga ik woensdag weer eens wat nieuws proberen. Ik stuitte op dit recept van Jamie Oliver en die lijkt me dus super lekker: zoete-aardappel-broccolisoep. Jamie doet er op het laatst harissa bij, een hete Tunesische saus. Die is wel wat heftig voor mijn kinderen, dus in hun portie laat ik dat achterwege. En dan maar hopen dat zij deze soep net zo lekker gaan vinden als de rucolasoep!

Schermafbeelding 2017-03-10 om 12.29.22

Donderdag: Tomatentaart en Bloemkoolquiche met bacon

Sinds wij ons televisie-abonnement weer op orde hebben en weer alle kanalen hebben waarvoor we betalen, blijkt mijn man bovenmatige interesse te hebben in tv-koks. Hij wordt ultiem relaxed van 24 Kitchen. En waar ik nieuwe gerechten uitprobeer door recepten te lezen, kan hij gewoon gaan experimenteren als hij anderen iets heeft zien doen. En zo kwam er laatst een tomaten-tarttatin op tafel. Die was zo lekker dat ik hem jullie niet wil onthouden. Helaas heeft hij het recept destijds niet opgeschreven, dus hij had hem niet meer helemaal paraat. Maar deze van Uit Paulines Keuken lijkt er nogal op. In Henno’s taart zat alleen honing in plaats van suiker. En dat is een aanrader.

Een tomatentaart alleen lijkt me niet voldoende voor een maaltijd met twee kinderen. Bovendien maak ik Teun niet echt blij met warme tomaten. Daarom maak ik er deze bloemkoolquiche van Brenda Kookt! bij.

patat op tafel (1)Vrijdag: patat op tafel!

Na deze hele week best goed bezig te zijn geweest in de keuken denk ik dat we het onszelf vrijdag maar eens makkelijk maken met ‘patat op tafel’. Oftewel patat eten zonder borden en bestek. Dat concept leerde ik een paar jaar geleden van Eva Bronsveld toen we bij haar op bezoek waren. Wat het is? Je dekt de tafel met een tafelzeil, haalt friet en aanverwanten bij de snackbar en kiepert de zakken gewoon leeg op de tafel. Iedereen kan de patat van tafel eten met de handen. De mayonaise en ketchup knijp je ook gewoon in ‘hoopjes’ op het tafelkleed, want dat zeil heb je achteraf tenslotte zo weer schoon. Hoe relaxt is dit? Iedereen lol en jij geen afwas. Ik vond een foto terug van 4,5 jaar geleden van Keet haar achtste verjaardagspartijtje.

 

Wil je vanaf nu nooit meer een weekmenu missen? Ieder weekend mail ik een nieuwsbrief met het weekmenu en alle artikelen die de week ervoor op de Club van Relaxte Moeders zijn verschenen. Als je dat handig vindt, vul dan onderstaande formulier even in!

Ja, ik wil de nieuwsbrief van de Club van Relaxte Moeders graag ontvangen!

* indicates required
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Rosanne 11 maart 2017 at 14:49

    Bedankt voor je handige weekmenu’s ter inspiratie, heel erg fijn! Is dit misschien het goede recept van de Tomaten-tatin? Uit het programma ‘vlees noch vis en inderdaad…wel eens gemaakt en hij is heerlijk!
    http://m.24kitchen.nl/shows/vleesnochvis/recepten/tomatatin-met-gazpacho

  • Laat je reactie achter