Toen ik in mijn interview met hem vroeg naar het lievelingseten van zijn kinderen, noemde hij onder andere ‘pie’. Daarom vond ik het leuk om dit recept op te nemen. Ik zou het woord ‘pie’ eerder vertalen als ‘hartige taart’, maar in zijn boek staat het vertaald als ‘pastei’. Ik heb het recept vorige week al een keer uitgeprobeerd en vond het heel leuk om te maken!
VOOR 4 PERSONEN BEREIDINGSTIJD 30 MINUTEN
2 uien
600 g kippendijen, zonder vel en bot
350 g gemengde paddenstoelen
1 bos verse tijm (30 g)
375 g roomboterbladerdeeg (koud)
Verwarm de oven voor tot 220 °C (gasovenstand 7). Zet een ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag (30 cm doorsnede) met 1 eetlepel olijfolie op hoog vuur en een iets kleinere koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur.
Pel de uien, snijd ze in grove stukjes en doe ze in de grote pan. Snijd twee derde deel van de kippendijen in grove stukjes en hak de rest fijn. Doe dan alles bij de uien in de pan en bak ze 6 minuten onder regelmatig roeren, tot het mengsel goudbruin is. Doe de paddenstoelen intussen in de droge koekenpan (scheur de grotere exemplaren in stukjes) en rooster ze ongeveer 4 minuten, tot ze heerlijk nootachtig ruiken. Kieper ze bij de kip in de pan en strooi de helft van de geplukte tijmblaadjes erover.
Neem de pan van het vuur, bestrooi de inhoud met een snufje zeezout en zwarte peper en roer er 1 eetlepel rodewijnazijn en 150 ml water door. Rol het bladerdeeg nu heel vlug uit tot een ronde lap met een diameter die 2 cm groter is dan de pan, leg het deeg over de vulling en druk het met een houten lepel tegen de rand van de pan. Snijd het deeg heel licht kruislings in en kwast het in met 1 theelepel olijfolie. Prik de rest van de takjes tijm in het midden van de pastei en zet hem zo 15 minuten in de oven, of tot het deeg goudbruin en prachtig opgeblazen is. Makkie!
Calorieën
683 kcal |
Vet
40,7 g |
Verz.vet
19,8 g |
Eitwit
36,7 g |
Koolhydr.
42 g |
Suiker
7,2 g |
Zout
1,2 g |
Vezels
4,3 g |
Recept: © Jamie Oliver Enterprises Limites 2017
Foto: © David Loftus, 2017
Dit recept komt uit het boek: 5 ingrediënten – Snel & simpel koken. Snel & simpel koken kost €29,99 en je kunt het hier al bestellen.
5 ingrediënten – Snel & simpel koken door Jamie Oliver is gepubliceerd door Kosmos Uitgevers. Recepten © Jamie Oliver Enterprises Limited, Fotografie © Jamie Oliver Enterprises Limited 2017, door David Loftus
10 Reacties
[…] kinderen van Jamie Oliver houden ervan. Kortom: het proberen waard. Je vindt het recept van Jamie hier. Ik maak er een groene salade […]
Onee! Heb ik geen rodewijnazijn in huis. Wat kan ik als alternatief gebruiken? Ben niet zo’n keukenprinses ?
Wijn! (anders weet ik het ook niet….)
[…] hebt hem al een paar keer voorbij zien komen in dit weekmenu. Het vijf-ingrediënten-recept vind je hier, maar zoals ik vorige keer al vertelde, is hij echt nog lekkerder als je hem met iets meer […]
[…] uit zijn boek boek: 5 ingrediënten – Snel & simpel koken. Dat recept vind je hier, maar eigenlijk is hij echt nog lekkerder als je hem met iets meer ingrediënten maakt, zoals […]
[…] vijf-ingrediënten-recept voor de chickenpie van Jamie Oliver vind je hier. Maar Henno maakt hem met iets meer ingrediënten, zoals mosterd, crème fraîche en kippenbouillon […]
[…] wat comfort food. Voor mij is het ultieme comfort eten de chicken pie van Jamie Oliver. Je vindt hier het recept uit zijn boek 5 ingrediënten, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik hem lekkerder vind met […]
[…] simpel koken staat een variant met slechts vijf ingrediënten (dat recept vind je hier) maar eigenlijk is hij echt nog lekkerder als je hem met iets meer ingrediënten maakt, zoals […]
[…] uit zijn boek boek: 5 ingrediënten – Snel & simpel koken vind je hier, maar wij vinden hem lekkerder als je hem met iets meer ingrediënten maakt, zoals mosterd, crème […]
[…] vrijdag de good old chicken pie van Jamie Oliver, comfyer wordt het niet. Je vindt hier het recept uit zijn boek 5 ingrediënten, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik hem […]