Kook

Relax Mama-weekmenu 50 Budgetmenu

Het is weer tijd voor een goedkope week. Veel dank voor al jullie tips en ideeën voor gerechten vorige maand. Ik dacht dat ik dit keer wel onder de dertig euro was gebleven, maar toen bleek dat ik twee courgettes was vergeten. Het werd uiteindelijk €31,27!* Onderaan het blog mijn boodschappenlijstje met prijzen!

* edit: ik werd er vanavond na het plaatsen van dit blog op gewezen dat ik ook nog de doperwtjes was vergeten. Ik heb deze op het lijstje er nog bijgezet en kom uiteindelijk op €32,07. (En ik maar denken dat ik alles op orde heb….)

Maandag: Bietjesstamppot met chipolataworstjes

We beginnen met aardappels, groente en vlees. Ik maak maandag de bietjesstamppot van een van mijn favoriete foodblfoggers Uit Pauline Keuken. Haar recept vind je hier. Wij eten er runderchipolata’s bij.

Dinsdag: Risotto met doperwtjes en champignons plus tomaatjes uit de oven

Jelka van Nunen schreef als reactie op mijn vorige budgetmenu dat dit haar ultieme budgetgerecht is: risotto met champignons en (diepvries)doperwtjes. “Het voelt echt luxe, maar een doosje champignons, een half zakje diepvriesdoperwtjes en een ui kosten bijna niks,” aldus Jelka.

Ik maak het als volgt: ik fruit een gesnipperde ui, wat knoflook en stukjes champigon. Daarna doe ik de risotto erbij met bouillon (zoals op de verpakking staat aangegeven) en de laatste 5 minuten de diepvrieserwtjes erbij. Jelka had er geen kaas bij gezet, maar die voeg ik wel toe. Als extra groente doe ik er cherrytomaatjes uit de oven bij.

Woensdag: Aardappeltortilla, drumsticks en sperziebonen

We hebben nog aardappels over van dag 1. Die ga ik voor vandaag verwerken in een tortilla. Bijvoorbeeld zoals in dit gerecht. Overigens kun je daar natuurlijk ook die erwtjes die je van gisteren over hebt in verwerken.

Donderdag: Indiase viscurry met broccoli

Donderdag maak ik een eenvoudige curry met vis. Ik gebruik dit Allerhanderecept. Ik laat budgettechnisch de rode paprika weg en vervang de pangasiusfilets voor wittekoolvisfilets uit de diepvries. Als je die doperwtjes nog over hebt, kunnen die ook hier in ;). We eten er witte rijst bij.

Vrijdag: Pasta met gehakt en kaas

Nog een Allerhandegerecht om de week mee af te sluiten: pasta met gehakt en kaas uit de oven. Je vindt het recept hier.

Schermafbeelding 2017-01-15 om 20.54.59

 

 

Wil je vanaf nu nooit meer een weekmenu missen? Vanaf vandaag mail ik iedere zondag een nieuwsbrief met het weekmenu en alle artikelen die de week ervoor op de Club van Relaxte Moeders zijn verschenen. Als je dat handig vindt, vul dan onderstaande formulier even in!

Ja, ik wil de nieuwsbrief van de Club van Relaxte Moeders graag ontvangen!

* indicates required
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Ilona 15 januari 2017 at 20:37

    Ik hou ervan!
    Ik zoek me een slag in de rondte maar vind het niet terug.. Welke winkel shop je?

  • Laat je reactie achter