Kook

HET TERUG-IN-HET-RITME-WEEKMENU

Een back to normal en terug in het rimte-weekmenu. Sommige mensen vinden januari verschrikkelijk en deprimerend. Die verwijs ik gewoon even terug naar het comfort food weekmenu van twee weken terug. Ik vind het wel lekker om weer terug in het gareel te gaan en het gevoel van een verse start te hebben. Daarom nu een bijpassend weekmenu voor deze eerste schoolweek van 2023.

Maandag: spinazie met de lekkerste gehaktballen

We starten met de meest populaire AVG hier in huis. Gekookte aardappels met spinazie a la creme en de lekkerste gehaktballen. Het geheime recept voor die lekkere ballen vind je hier.

Dinsdag: Pasta alla Norma (vega)

Dinsdag gaan we vega. Met aubergines, want die zijn in onze supermarkt in de aanbieding. Een klassieker uit Sicilië. Je vindt het recept bijvoorbeeld in het boek Simpel van Ottolenghi, maar online is hij ook zo gevonden. Dit recept vind je bijvoorbeeld  hier.

Woensdag: Prei ovenschotel met aardappel en tartaar

Deze aardappelschotel Is een gerecht dat je eventueel ook al een avond eerder kan maken zodat je hem op (een drukke dag) alleen nog maar even in de oven hoeft te schuiven!

Donderdag: Wraps to go

Voor ons is donderdag weer de eerste sport- en clubjesdag, waarin we allemaal rond etenstijd ergens anders zijn. Tijd voor de wraps to go. Bijvoorbeeld deze met tonijn en ei. Maar we maken voor de to go wraps ook vaak een BLT-wrap, oftewel Bacon Lettuce and tomato. Deze variant daarop met crispy kip lijkt me ook lekker.

Vrijdag: Cajunkip uit de oven

Op kipvrijdag trekken we een een gerecht uit de kast uit het nieuws boek van Jamie Oliver. Met eenpansgerechten. Voor deze kip ben je maar een minuut of tien zelf aan het werk en de rest doet de oven! Je vindt het recept hier.

Zaterdag: Turkse pizza’s (vega)

De Turkse pizza, oftewel de Lahmacun (spreek uit: ‘lach-MAA-dzjoen’) kun je tegenwoordig in veel supermarkten kopen. Even opwarmen en vervolgens vullen met komkommer, tomaat sla en wat je wilt. Beetje saus er bij en hoppa. Een redelijk gezonde zaterdagmaaltijd binnen no time op tafel.

Wil je het jezelf toch moeilijker maken (hahaha), op de site van UitPaulinesKeuken vond ik een recept voor om zelf de Turkse pizza’s te maken, zie hier.

Zondag: Gevulde noedelsoep (vega)

Deze soep vond ik in ons supermarkt-blaadje. hij is makkelijk te maken dus ook goed voor door de weeks! Je vindt het recept hier, of in de ‘Boodschappen’ die nu in verschillende supermarkten ligt.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €12,50 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Die is nu tijdelijk maar €9,98! (dat is voor de helft van de prijs!) Check de Shop van Relaxte Moeders!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter