Kook

Relax Mama-weekmenu 4

Het vierde weekmenu alweer. Het is best een klus, iedere keer bedenken wat we die week gaan eten. Maar het heeft me doordeweeks echt meer rust gegeven. Want ja, op momenten dat ik nog drie blogs en een artikel moet afronden, een offerte moet schrijven, een power point moet maken, alweer een biebboek kwijt ben dat terug moet én ik Keet zou helpen met haar rekenhuiswerk, dan kan vind ik het echt heel lastig om te bedenken wat we moeten eten. Dan blijft het verdacht stil in mijn hoofd. Blanco. Het weekmenu maakt mijn leven net een stukje rustiger.

Wat wordt het deze week voor ons?

We beginnen lekker makkelijk (en vega) met pasta met pesto en champignons. Er staat wel heel stoer ‘verse’ pasta, maar die haal ik toch echt uit de koeling van de supermarkt. Als ik morgen toevallig de geest heb, ga ik die pesto voor de verandering misschien wel zelf maken.

Dinsdag staat Henno in de keuken en maakt ‘zijn’ rendang (recept op aanvraag 😉 ). Ja, ja, ik heb best mazzel met een man die van koken houdt, en doordeweeks nog wel eens tijd heeft om langer in de keuken te staan.

Woensdag staat op het menu: Snelle Paella met chorizo en kip. Ik typte dat recept ooit over uit Delicious Magazine waar ik destijds op geabonneerd was. Toen ik dit weekmenu aan het opschrijven was, ontdekte ik dat het recept nu ook op hun site staat. Het is een hele kindvriendelijke paella, gemaakt met risotto. Teun vindt waarschijnlijk dat er te veel ‘dingetjes’ inzitten, maar Keet vindt hem zéker lekker.

Donderdag zitten we rond etenstijd allemaal ergens anders. Dat wordt dus óf snel iets uit de vriezer (jeuj ik heb nog erwtensoep) of ergens anders gevoed worden.

En vrijdag gamba’s want we misten deze week nog vis op het menu. En gamba’s en frietjes leek me wel een vrolijk begin van het weekend. Ik wok ze met wat knoflook, peper en zout en pellen maar! Wat denk je een witte wijn, of Prosecco erbij?

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

6 Reacties

 • Reageer Bieke 7 februari 2016 at 18:24

  Oh ja, sinds ik 2 kindjes heb, doe ik hier ook aan weekmenu’s. Het lijkt ongelooflijk georganiseerd enzo, maar bij mij wordt het pas opgesteld het kwartier voor ik de wekelijkse boodschappen doe. Brengt idd rust in het hoofd, wat zeker handig is met kinderen die als ze van school thuiskomen, direct willen weten wat we die dag gaan eten!

 • Reageer Esther 7 februari 2016 at 19:26

  Benieuwd naar het rendang recept! 🙂

 • Reageer Anja 7 februari 2016 at 19:30

  Uuuuh hoe kom ik aan het rendang recept ☺️ Maak ik mijn man heeel gelukkig mee, en m’n dochter eet alles 🙂

 • Reageer Danielle 8 februari 2016 at 15:00

  Ik vind het een top idee de week menu’s helemaal hoe iedereen bij ons thuis alles eet! Terwijl ik dit typ denk ik alleen dat is niet handig met de catering die we vanuit huis verzorgen. Ik maak Surinaamse maaltijden op bestelling. Meestal als er dan wat besteld word dan maak ik extra en eten wij dat ook. Dan valt heel het menu eigenlijk weer in de soep en moeten er altijd wel wat extra boodschappen gehaald worden… chips!!!

  Handige oplossing dus voor zoeken (handjes voor mijn ogen)

 • Laat je reactie achter