Kook

Oreo & chocoladefudge boterkoekrepen

Ik kreeg vorige week het onweerstaanbare guilty pleasure-kookboek van Sabine Koning cadeau: Oh my Foodness! Dit boek staat niet alleen vol met heerlijke hartige gerechten, zéker de helft van het boek bestaat uit baksels om van te watertanden. Met veel plezier deel ik dit recept van de Oreo & chocoladefudge boterkoekrepen met jullie.

Sabine Koning: “Het populairste recept in mijn allereerste Guilty Pleasures Kookboek moet denk ik wel de chocoladefudgetaart zijn. Dat is een zachte, méga machtige chocoladetaart die iedereen kan maken en die in no-time op tafel staat. Ik móést van mezelf iets doen met dat recept en kwam uiteindelijk uit op deze enorme guilty pleasure. De zachte fudgelaag combineerde ik met Oreo’s en boterkoek. Machtiger kan bijna niet, maar oh jongens, dit is zo lekker.”

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld         Bereidingstijd: 2 uur 40 min

Dit heb je nodig voor 16 blokjes

Voor de bodem:

  • 1 rol Oreo’s (154 g)
  • 50 g roomboter
  • Voor de boterkoek:
  • 250 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 g kristalsuiker
  • 250 g bloem
  • snuf zout

Voor de chocoladefudge:

  • 30 g roomboter
  • 225 g pure chocolade
  • 1 blik gecondenseerde melk (400 g)
  • snufje zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een vierkante bakvorm van 20x20cm goed in. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.

Maak de bodem. Smelt de boter en maal de Oreo’s fijn in een foodprocessor. Voeg de koekkruimels toe aan de gesmolten boter en roer goed door. Stort de bodemmix in de botervorm. Verdeel de mix gelijkmatig over de bodem van de boterkoekvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.

Meng voor de boterkoek de boter goed met de suiker. Gebruik hier bij voorkeur een elektrische mixer voor. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en mix rustig door tot een stevig deeg. Verdeel het boterkoekdeeg over de Oreobodem; zorg voor een evenredige laag.

Bak de boterkoek in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Laat de koek helemaal afkoelen.

Maak ondertussen de chocoladefudge door de boter en de chocolade samen in een steelpannetje te smelten. Voeg de gecondenseerde melk en een snuf zout toe en roer het geheel goed door tot een egale massa.

Stort de chocoladefudge op de boterkoek in de bakvorm. Zet de bakvorm minimaal 2 uur in de koelkast zodat de fudge kan opstijven. Snijd daarna de boterkoek in blokjes.

Oh my Foofdness! Het boek

Dit tweede kookboek van Sabine Koning staat vol met onweerstaanbare guilty pleasure-recepten. Het boek bevat 50 recepten waarin geen concessies worden gedaan. Zelfgemaakt brood met drie soorten kaas, een brownie-trifle met chocolademousse en vanilleroom, de welbekende Big Mac omgetoverd tot een pizza… Niets is te gek. Met Oh My Foodness! heb je een kookboek in handen waar je instant trek van krijgt. Het boek kost €20,99 en is onder andere hier verkrijgbaar.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Het ga-lekker-los-weekmenu - Club van relaxte moeders 15 oktober 2021 at 14:23

    […] Ik ben zelf geen enorme zoetkouw en behalve bananenbrood ook niet echt een bakker, vandaar dat je in dit weekmenu eigenlijk nooit zoetigheid tegenkomt. Maar nu ik dit boek onder ogen kreeg met de wildste bakmogelijkheden wilde ik jullie deze echt niet onthouden. In het boek vind je recepten voor pecan pie brwonies, voor tompouce-soezen, crème-brûléedonuts of wat dacht je van een baklava-croissantring. Het is duidelijk: Sabine Konings houdt van zoet! Ik liet jullie op instragram stemmen op een zoet gerecht en de Oreo & chocoladefudge boterkoekrepen kwamen er als overduidelijke winnaar uit. Je vindt het recept hier. […]

  • Laat je reactie achter