Kook

Relax mama succesrecepten-menu

In het weekmenu van vorige week stonden zeven succesgerechten van andere moeders. En tadaaaaa, dit weekmenu is een vervolg daarop. Want ik had er zoveel binnen gekregen. Hieronder de succesrecepten van Alicia, Marloes, Marlieke, Deirdre, Sandra en Laura. Kijk dan hoe lekker allemaal!

Maandag: Spaanse aardappeltjes

Dit is één van de succesrecepten die in het kookboek Relax Mama in de keuken terecht is gekomen. Het is het recept van Alicia, moeder van Timo en Anne, uit Spanje en het is geïnspireerd op Patatas Bravas. Prima recept ook als je een dagje vegetarisch wil eten. Je vindt het recept hier.

Dinsdag: Orzo met zalm en spinazie

Dit recept met zalm en spinazie is bij Marloes en haar gezin een groot succes. Marloes: ‘Snel klaar, alles in één pan en alle bordjes leeg!’ Het recept is van Uit Paulines Keuken en je vindt het hier.

Woensdag: Vis in een havermoutkorstje

Marlieke stuurde me deze suggestie al eerder: witvis in een havermout-korstje. Toen ik vroeg wel recept ze dan gebruikt stuurde ze me deze van de Allerhande met de toevoeging erbij dat het ook prima met de goedkopere pangasiusfilet kan. Ik vond overigens ook nog dit recept van visnuggets met havermout. Dat is misschien een iets kindvriendelijkere variant.

Donderdag: Foe yong hai

Deirdre tip dit foe yong hai-recept van de Albert Heijn-site. En ik moet zeggen… ik kreeg er gelijk trek in. Je vindt het recept hier.

Vrijdag: Chicken pie van Jamie Oliver & salade

Eén van de succesrecepten hier in huis is Jamie Oliver’s chicken pie. In zijn boek 5 ingrediënten – Snel & simpel koken staat een variant met slechts vijf ingrediënten (dat recept vind je hier) maar eigenlijk is hij echt nog lekkerder als je hem met iets meer ingrediënten maakt, zoals mosterd, crème fraîche en kippenbouillon. Dat recept zie je in onderstaand filmpje van Jamie.

We eten er een salade bij met: gemixte slablaadjes, cherrytomaatjes uit de over, komkommer, avocado, mozzarella, pijnboompitjes, peper en zout, beetje olijfolie en beetje balsamico-azijn.

Zaterdag: : tomaten-paprikasoep

Sandra’s succesrecept is haar tomaten paprika soep. Ze gooit stukjes tomaat (500 gram), stukken rode puntpaprika (zo’n 5 stuks), knoflook en ui op een bakplaat met olie en verschillende kruiden en laat dit een uur in een voorverwarmde oven van 180 graden staan. Daarna in een pan met een bouillonblokje en wat water naar smaak (maar net hoe dik je de soep wil hebben) en wat kookroom om te binden. Eventueel nog wat basilicum/bieslook/peterselie naar smaak erbij. Klinkt als een goeie variant op onze favoriete geroosterde tomatensoep en dat recept vind je hier.

Zondag: Laura’s luie Moussaka

Laura schreef dat haar succesrecept de luie moussaka is. Getriggerd door de naam van dit gerecht (want moussaka is normaal gesproken juist veel werk!) vroeg ik haar wat dat dan was. Het blijkt een recept van haar vader te zijn, die het ooit maakte met restjes uit de koelkast. het is met courgette in plaats van aubergines. ‘Want,’ zegt Laura, ‘anders zou het niet meer lui zijn.’ Laura maakt het (voor 2 personen) als volgt:

  • Aardappels schillen en koken (wij doen iets van drie aardappels per persoon.
  • Gehakt rul bakken met peper en zout
  • Eén courgette in stukjes gesneden erbij en mee bakken
  • 4-5 vleestomaten erbij in stukjes.
  • Met het deksel erop laten sudderen tot het uit elkaar valt in een saus (duurt zo’n 10 minuten en zonder deksel verdampt er teveel, dus het deksel is een must)
  • Kruid het geheel met (ongeveer) twee theelepels tijm, een half runderbouillon blokje en evt wat peper en zout.
  • Laten sudderen tot het echt een prutje is geworden en samen met de gekookte aardappels eten.

Laura: ‘Ik eet het als een onooglijk prakje, m’n vader snijdt de aardappels in stukjes en eet het zo met de saus.’ Je snapt: we hebben hier geen aantrekkelijke foto bij 😉

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter