Kook

Relax mama bijtankmenu

Na een (te gekke!) wintersportweek met nogal veel pizza en hamburgerachtige gerechten, ga ik het de komende week iets gezonder aanpakken. Wat minder vlees mag ook wel de komende dagen. Hieronder vind je ons bijtank weekmenu!

Maandag: Asperges, gekookte aardappels, ei en ham (en spinazie voor de kinderen)

Voordat ik op vakantie ging zag ik asperges in de schappen liggen, maar wij hebben ze nog niet gegeten dit jaar. Echt zin in! Ik maak ze op de klassieke manier (zoals dit recept van Pauline): met gekookte krieltjes, een gekookt ei, ham en een sausje. In het kader van bijtanken maak ik trouwens voor Teun en Keet spinazie a la crème erbij, want die zijn nog niet zo enthousiast over asperges als wij zijn.

Dinsdag: Nachoschotel met guacamole

Ik weet niet of dit gerecht helemaal in het thema valt, maar het is dinsdag-Keet-leert-koken-dag en Keet wil graag een keer een nachosschotel zelf maken. Die maken we ongeveer zoals in dit recept. Als kruiden koop ik trouwens een zakje Mexicaanse kruiden voor taco’s. Keet maakt er ook zelf guacamole bij. Bijvoorbeeld met dit recept.

Woensdag: kindvriendelijke linzensoep tomaat en wortel (vega)

Woensdag gaan we voor de soep. In het kader van doe maar gezond kies ik deze week voor een (glad gepureerde) linzensoep met rode linzen, tomaat, wortel, ui en knoflook. Ik maak hem ongeveer volgens dit recept. Die is behoorlijk kindvriendelijk. Brood erbij en klaar!

Donderdag: Bietenrisotto (vega)

Donderdag maak ik een vegetarische bietenrisotto van Fransesca kookt. De walnoten en feta maken hem wat mijn betreft helemaal lekker. Voor Teun maak ik nog steeds de iets kalere variant: mét bieten, maar zonder de feta en en de walnoten.

Vrijdag: Chicken pie van Jamie Oliver & salade

Tijdens onze wintersport hebben we één dag geluncht met verschillende Engels pies. Dat bracht me op het idee om thuis Jamies chicken pie weer eens te maken. Hij heeft een variant met slechts vijf ingrediënten, uit zijn boek boek: 5 ingrediënten – Snel & simpel koken. Dat recept vind je hier, maar eigenlijk is hij echt nog lekkerder als je hem met iets meer ingrediënten maakt, zoals mosterd, crème fraîche en kippenbouillon. Zie ook onderstaand filmpje van Jamie.

We eten er een salade bij met: gemixte slablaadjes, cherrytomaatjes uit de over, komkommer, avocado, mozzarella, pijnboompitjes, peper en zout, beetje olijfolie en beetje balsamico-azijn.

Dat was hem weer voor komende week. Eet smakelijk!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter