Kook

Relax Mama lockdown weekmenu

Er is één ding wel duidelijk na deze thuisschoolweek: we moeten op dit moment allemaal niet te veel willen. Zoals Sanne ook al in haar fijne blog schreef: die lat moet lager. Nieuwe gerechten kun je misschien beter over een tijdje weer proberen en als je een dagje iets minder vitaminen serveert, dan worden je kinderen daar ook heus niet direct slechter van. Trouwens, patat is gemaakt van aardappelen en die bevatten veel gezonde voedingsstoffen, vitamines (B1, B6 en C) en mineralen (kalium, fosfor, calcium en ijzer). Lang verhaal kort: deze week een weekmenu met makkelijke en snelle gerechten. En…. niet te vergeten ook wat comfort food.

Maandag: supermakkelijke pasta met spinaziesaus

Deze pasta maak je in een handomdraai en is nog best gezond ook. Fruit ui, knoflook en champignons (die kun je ook al gesneden kopen) en voeg eventueel wat spekjes toe. Als dat allemaal een kleurtje heeft gooi je er blokjes spinazie à la crème bij. Alles opwarmen, ondertussen de pasta koken (wij doen hier penne bij) en serveren met kaas.

Dinsdag: Comfortfood chicken pie

Omdat we op dinsdag er al weer twee thuisschooldagen op hebben zitten, lijkt het me een goeie dag voor wat comfort food. Voor mij is het ultieme comfort eten de chicken pie van Jamie Oliver. Je vindt hier het recept uit zijn boek 5 ingrediënten, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik hem lekkerder vind met iets meer ingrediënten zoals mosterd, crème fraîche en kippenbouillon. Dat zie recept vind je in onderstaand filmpje van Jamie.

Woensdag: kanskaart

En als je dan al weer twee keer gekookt heb deze week, is het op de derde dag wel tijd voor een kanskaart.

Donderdag: gebakken aardappels, bonen en worstjes

Als ik denk aan snel en makkelijk dan komt het bij ons vaak neer op gebakken aardappeltjes (voorgesneden gekocht), sperziebonen en chipolataworstjes. Appelmoes en wat komkommer zal ook niet ontbreken. Culinair hoogstandje dus, stiekem altijd lekker.

Vrijdag: wraps uit de oven

Wat is nou een makkelijk gerecht dat ook nog past bij het weekendgevoel? Ik kom uit op wraps. Deze enchiladas van de site Lekker en simpel (what’s in a name?) lijkt me prima voor deze week.

En als je dit nou allemaal toch nog wat te veel werk vindt, dat is dus helemaal niet gek in deze tijden, dan zet je gewoon vaker een kanskaart in. En zeg tegen jezelf: een tosti of een broodje knakworst is ook eten.
Zet hem op allemaal weer komende week! En maak het jezelf niet te moeilijk.

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter