Kook

Relax Mama lekker-lui-menu van Lies

Deze week weer een weekmenu van een van ‘die andere moeders’ (die ook maar wat doen). Ik kreeg dit keer hulp uit België van Lies Cattersel. Ik ken Lies nog van de Relax Mama Columnwedstrijd, waar deze lieve column van haar op de shortlist belandde. Lies is getrouwd met Pieter, moeder van dochters Noor (7 jaar) en Minne (9 maanden). Ze eet graag zure snoepjes en zoute caramel en is freelance copywriter, storyteller en content creator. Je kunt meer van haar lezen op www.gitaneblog.com

Lies waarschuwde me dat ze wel wat Vlaamse woorden gebruikt in dit weekmenu. Vooral het woord ‘groentjes’ vind ik leuk. Verder moest ik even opzoeken wat een papillot is en kende ik het woord tartiflette niet. Maar of dat nou typisch Vlaams is? Ik vind het in ieder geval een heerlijk Blegisch weekmenu geworden. En… in plaats van de gebruikelijke vijf dagen die je van mij altijd krijgt voorgeschoteld, geeft Lies ook suggesties voor het weekend.

Lies: “Deze week een lekker-lui-weekmenu. Want deze gerechten maak je gewoon in één pan. Of in één ovenschotel. Easy peasy en nog gezond ook. Verwarm de oven op 200 graden, zwier alle ingrediënten op een bakplaat en schuif ze de oven in. En voilà, dan is het gewoon wachten tot de timer piept. Schenk jezelf alvast een glaasje wijn in. Want deze gerechten zorgen voor wat extra me-time!”

Maandag: scampi’s met boontjes

Yes, weer een maandag overleefd! Dat vraagt om een klein feestje. Onze oudste dochter is fan van garnalen in een cadeautje, zoals ze deze papillot noemt. De combinatie van kruidenboter en scampi werkt altijd. En, geef toe: zo’n pakketje openen, dat ís toch ook net een cadeau open doen. Dit recept komt van de site libelle-lekker.be.

Dinsdag: Parmesan Chicken

Met dit recept voor Parmesan chicken waan je je zo in Amerika. Het vraagt een beetje vertaalwerk, want de website waarop dit recept staat, ís ook gewoon een echte Amerikaanse site.
Je warmt je oven voor op 230 graden, kruidt de kip en smeert de stukken in met een mengeling van geraspte Parmezaanse kaas, broodkruim en wat look. Heerlijk met geroosterde Romeinse sla.

 Woensdag: sheet pan pizza

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar woensdag is hier de drukste dag van de week. Van school naar huis, snel wat eten en weer vertrekken naar de hockeytraining. Woensdag vraagt om comfortfood. Om rustig samen eten, zonder al teveel gedoe. Deze pizza van The baker Mama is dan ook een perfect gerecht voor een relaxte woensdagavond. En je maakt het helemaal af met een lekker en origineel slaatje met onder andere roodloof en zoete paprika’s erbij.

Donderdag: wraps in de oven

Niet helemaal een one sheet-gerecht, maar wel snel en makkelijk. Deze wraps in de oven scoren ook altijd bij kinderen.

Vrijdag: Zalm met een korstje en groene groentjes

Vrijdag, visdag. Zeggen ze dat in Nederland ook?
Vandaag doen we zot met zalm. Want wat dacht je van dit gerecht van de Libelle Lekker site: zalm met een korstje en groene groentjes. Het knapperige korstje maak je met venkelzaad en chilipeper. Citroen geeft de zalm een frisse toets. Een perfecte oppepper om het weekend in te knallen. Of om met een slobberbroek op de bank te kruipen.

Zaterdag: ovenschotel met wintergroente

Deze ovenschotel met wintergroenten past perfect bij deze tijd van het jaar. De geitenkaas in dit vegetarische recept maakt het lekker pittig, de noten zorgen voor wat bite. Toen ik dit gerecht voor de eerste keer maakte, vond ik dat er wat ontbrak. Nu voeg ik er nog wat aardappelpartjes aan toe en is het hier thuis een van onze favoriete herfstgerechten.

(Bron: libelle-lekker.be)

Zondag: tartiflette

Hou het weekend nog een beetje langer vast met deze tartiflette. Zo uit de Zwitserse Alpen je bord op – het lijkt wel vak
antie. Aardappelen, spekjes en wat smeuïge kaas. Oh, en wat witte wijn. In je gerecht, dit keer. Dat kan niet slecht zijn, toch! En het beste van al? Je maakt het voor maar vijf euro per persoon.

Ik wens je een relaxte week toe! Met lekker en gezond eten, weinig afwas en boeiende tafelgesprekken. En heb je nog een goestingske? Wat denk je dan van deze appelkruimel-plaattaart als dessert.

Groetjes, Lies.

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax mama weekmenu van Lies - Club van relaxte moeders 19 september 2019 at 20:30

    […] week komt het weekmenu uit België! Lies maakte al eerder een lekker lui menu voor ons. Deze keer maakt ze een menu met gerechten waarmee je de volgende dag ook nog kan lunchen. […]

  • Laat je reactie achter