Kook

Relax Mama-Weekmenu 118: wat maakt de man het liefst

Ik ben komende week onverwachts een week naar Spanje met Inge en haar dochtertje Zora. Daar ga ik in het zonnetje aan mijn nieuwe boek werken, terwijl Inge en Zora in het pierenbadje zitten. Omdat man en kinderen dus alleen thuis zijn, dacht ik, laat ik er eens een ‘wat maakt de man het liefst’-weekmenu van maken.

Voor het geval jullie nu denken ‘gaat hij dat dan ook echt maken?’ Nou, mijn man houdt nogal van koken, maar hij is ook goed (beter dan ik) in praktische snelle oplossingen en ‘waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.’ Oftewel hij is een ster in dingen uit de vriezer halen en even iets halen. Ik heb het vermoeden dat het wel goed komt met die drie als ik weg ben.

Maandag: Nasi Goreng met satésaus en gebakken ei (vega)

Nasi met een eitje kan sowieso niet ontbreken in dit weekmenu. Dus daar trap ik de week mee af. Henno maakt de nasi met nasigroenten en een boemboe van de toko, bijvoorbeeld deze en daarna varieert hij er een beetje op los met wat extra Indonesische kruiden, wat kokos en sambal. Daar hij dit it de losse pols doet, kon ik hem geen exact recept ontfutselen. Hij maakt het af met satésaus, gebakken eitjes en natuurlijk kroepoek.

Dinsdag: Pasta met ballen, courgette en roomsaus

Best wel grote kans dat Henno en de kinderen deze week een keer aanschuiven bij onze buren Jaap en Maaike, daarom in dit weekmenu zéker buurman Jaap’s succesrecept: de pasta met ballen, courgette en roomsaus. Dit succesrecept vind je hier.image

Woensdag: Franse Cassoulet

Niet alleen Henno is alleen thuis met de kinderen, ook Inges man en zoon Quin hebben het rijk alleen. Eén van hun lievelingsgerechten is (oké een beetje winters maar a la): de Franse Cassoulet. Ik ken het eerlijk gezegd niet. Het is een bonenschotel met kip en worst. Bijvoorbeeld zoals in dit recept.

Donderdag: Stamppot zoete aardappel, pastinaak, wortel en rucola (vega)

Dit gerecht is een nieuwe in Henno’s assortiment. Hij maakte het vorige week en het kwam gelijk in ons favorietenlijstje terecht. Je maakt het als volgt: snijd twee zoete aardappels, twee winterwortels en een pastinaak in blokjes van 3 cm. Koken dit samen in een grote pan tot het gaar is. Stamp het daarna tot een puree met een klontje boter en een klein scheutje tabasco.

Henno maakt er een uienjus bij: smoor rode ui in een klont boter, blus de uien af met een beetje rode wijn, wat water toevoegen en bind de jus met wat bloem.

Zo zag het er vorige week bij ons uit (toen aten we er dus een worstje bij):

Vrijdag: Chicken pie van Jamie

Dit is sinds kort ook één van Henno’s favorieten. Hij maakte hem onlangs ook tijdens de teamdag die ik had met ons bloggersteam. Dus je hebt hem al een paar keer voorbij zien komen in dit weekmenu. Het vijf-ingrediënten-recept vind je hier, maar zoals ik vorige keer al vertelde, is hij echt nog lekkerder als je hem met iets meer ingrediënten maakt, zoals mosterd, crème fraîche en kippenbouillon. Henno volgt gewoon onderstaand filmpje van Jamie (en ‘ik ben niet voorzichtig met de champignons,’ zegt hij nu naast me).

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter