Kook

Relax Mama-weekmenu ft Jamie Oliver 2

Nog een weekje Jamie Oliver dan, op maandag, woensdag en in het weekend. Omdat ik het niet kan laten laten ;). Op dinsdag, donderdag en vrijdag wat ‘gewone’ en vertrouwde recepten (voor ons dan) omdat op de automatische piloot ook wel zo lekker is. Ik heb de recepten van Jamie op de dagen gezet dat ik iets meer tijd en ruimte in mijn hoofd heb om te experimenteren. Ik wens jullie een lekkere week toe!

Maandag: Vlugge Aziatische viskoekjes

Dit recept maakte Jamie Oliver op de dag van zijn boekpresentatie. Toen hij het maakte zag het er best simpel uit…. Hij kon het volgens mij zelfs met zijn ogen dicht! Ik houd mijn ogen er liever bij open. Ik zat even te dubben wat ik er nou bij zou eten, rijst, noodles of pasta. Maar het wordt denk ik brood, zodat het  ‘visburgers’ worden (jullie andere suggesties?). Ik maak er deze zoetzure komkommersalade bij, die ik heb geleerd van Susan van Smulpaapje.

Dinsdag: Rode kool en rundervink

Nu het steeds van dat echte Hollandse weer is (bah), gaan we ook maar weer eens voor de Hollandse pot: gekookte aardappels, rode kool (met appeltjes), rundervinken erbij met jus en appelmoes.

Foto: © David Loftus, 2017

Woensdag: Kippastei in de oven

Kippastei, oftewel Chicken Pie! Ik heb het nog nooit eerder gemaakt. Het klinkt heerlijk Engels en de kinderen van Jamie Oliver houden ervan. Kortom: het proberen waard. Je vindt het recept van Jamie hier. Ik maak er een groene salade bij.

Donderdag: Pasta met ballen, courgette en roomsaus

Een voor mij (en sommigen van jullie) bekend recept én een van onze familiefavorieten. Wij noemen hem: pasta met ballen van Jaap. Jaap is mijn buurman. En die kan nogal lekker koken. Hij schreef het recept voor ons uit en ik zette het hier op de site. Voor degenen die zich afvragen of het moeilijk is? Sanne uit ons bloggersteam maakte hem vorige week en die is – naar eigen zeggen – niet bepaald een keukenprinses. Overigens ben ik op missie om daar verandering in te brengen.

Vrijdag: Romige bloemkoolsoep met croutons

We eindigen de week met een soep van Uitpaulineskeuken.nl bloemkoolsoep! Die had Pauline vorige week zelf in haar weekmenu opgenomen en hij ziet er zo lekker uit! Je vindt het recept hier.

Weekend: Tarte Tatin van pruimen

Vorige week deelde ik uit het hoofdstuk ‘Zoetigheid’ van het boek 5 ingrediënten – Snel & simpel al het recept van de chocolademousse. Deze week als extraatje de Tarte Tatin van pruimen. Hoe lekker ziet die er uit?! Nu maar hopen dat hij net zo smaakt 🙂

Foto: © David Loftus, 2017

De drie Jamie Oliver recepten uit dit weekmenu komen uit het boek: 5 ingrediënten – Snel & simpel koken. Snel & simpel koken kost €29,99 en je kunt het hier al bestellen.

Nieuwsgierig naar wat ik allemaal met Jamie Oliver heb besproken? We hadden het over chaos aan tafel, over hoe je kinderen gezond leert eten en over boodschappen doen. Je leest het allemaal in dit blog.

5 ingrediënten – Snel & simpel koken door Jamie Oliver is gepubliceerd door Kosmos Uitgevers. Recepten © Jamie Oliver Enterprises Limited, Fotografie © Jamie Oliver Enterprises Limited 2017, door David Loftus.

Nooit meer een weekmenu missen?
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige 83 weekmenu’s? Je vindt ze hier!
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter