Leer

Online lezing: Hoe houd je het onderling gezellig?

Hoe houd je het onderling gezellig? Dat is de vijfde aflevering van de webinarserie Opvoeden en relaxt blijven (of worden). Over hoe je de sfeer tussen broers en zussen goed houdt en hoe je omgaat met gedoe tussen broers en zussen. En hoe je daar zelf relaxed bij blijft. Want wat kan het irritant en sfeerbepalend zijn hè, als ze elkaar de hele tijd in de haren zitten.

In deze webinar-serie slaan opvoedkundige Tischa Neve en ik de handen ineen om samen met jou te kijken hoe sfeer thuis een beetje kunt managen. Hoe los je onderlinge ‘fitties’ op of nog beter: hoe voorkom je ze? Zijn je kinderen inmiddels oud genoeg om het te laten gaan, of kun je toch maar beter ingrijpen? En ook niet geheel onbelangrijk: hoe zorg je ervoor dat je zelf je hoofd koel houdt in het heetst van de strijd? 

In dit webinar geven Tischa en ik tips over:

 • Hoe ga je om met ruzies tussen je kinderen? Grijp je in of laat je het gaan?
 • Hoe leer je je kinderen zelf ruzies op te lossen?
 • Hoe voorkom je een machtstrijd tussen kinderen?
 • Hoe creëer je voorwaarden voor een goede onderlinge band en zo min mogelijk strijd?
 • Wat doe je als je kinderen elkaar continu zitten te ‘dissen’?
 • Hoe zorg je ervoor dat je zelf kalm blijft in het heetst van de strijd?
 • Hoe verstevig je de onderlinge band tussen je kinderen?

Tijdens het webinar luister en kijk je niet alleen naar de tips en verhalen van Tischa en mij, we hebben poll’s onder alle deelnemers, je kunt vragen stellen via de chat en op elkaar reageren via de chat. Hoe fijn en steunend dat voor ouders is in deze tijd werd heel duidelijk tijdens het eerste webinar. Een uur in de sfeer die je kent van de Club van Relaxte Moeders en van de lezingen van Tischa: open en eerlijk en heerlijk praktisch en met een lach. En heel misschien met een zucht van verlichting. Want… you’re not alone out there!

O, en na afloop krijg je een hand-out met een samenvatting van alles wat we hebben besproken.

Zin om mee te doen?

De derde aflevering van de webinarserie is maandag 9 november van 20.30 tot 22.00 uur. Hij is gericht op kinderen in de basisschoolleeftijd.

Doe je mee? Je kunt aan deze aflevering deelnemen voor €6,95. Zin in? Geef je dan op via deze link.
Kan je maandag de 9e niet? Geen probleem. Meld je aan en dan ontvang je na afloop van het webinar een linkje naar de opname.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

 • Reageer Ruziënde broertjes en zusjes bingo - Club van relaxte moeders 28 oktober 2020 at 21:20

  […] je er ook wel klaar mee, met al die onderlinge fitties? Misschien is het webinar Hoe houd je het onderling gezellig? dan iets voor je. Over hoe je de sfeer tussen broers en zussen goed houdt en hoe je omgaat met […]

 • Reageer Relax mama Weekmenu makkelijk en toch gezond - Club van relaxte moeders 6 november 2020 at 15:56

  […] Pasta is natuurlijk een inkoppertje. In mijn mapje ‘snel en makkelijk’ zitten: pasta pesto (met voorgesneden champignons en kant en klare pesto), en pasta met saus van spinazie al crème. Maar deze pasta uit Relax Mama in de Keuken scoort ook goed. Het fijne aan dit gerecht is namelijk dat je er nauwelijks iets voor hoeft te snijden. Relaxt toch? Wat snoeptomaatjes er bij en klaar is kees. En als je dan maandag lekker op tijd klaar bent met alles, kun je misschien nog aanschuiven bij onze online lezing ‘hoe houden we het onderling gezellig’. Over broertjes en zusjes en ruzie maken. Meer info daarover vind je hier. […]

 • Laat je reactie achter