Kook

Relax Mama-weekmenu 15

Het is meivakantie en koningsdag en ik ben moe en ook echt aan vakantie toe. Wij zijn de eerste week thuis en dan werk ik nog wat, maar vrijdag vertrekken we naar Tignes voor wintersport (ja ja, in mei op wintersport, het kan! Het gaat zelfs nog sneeuwen). Een weekmenu van vier dagen dus, omdat we vrijdag waarschijnlijk ergens langs de snelweg eten.

Maandag – rode kool, aardappels, rundervink (of gehaktbal)

Wij beginnen de week maar weer eens lekker Hollands en een beetje winters omdat het deze week eigenlijk gewoon nog koud wordt. Aardappels, rode kool en een rundervink. Of gehaktbal. Daar ben ik nog niet helemaal uit. Ik eet de rode kool trouwens uit een pot. Het is niet voor niks de we-doen-niet-te-moeilijk-week.

Dinsdag – Koningsnacht snacken

Het is dinsdag natuurlijk Koningsnacht in Utrecht. Dus als het weer een beetje te doen is, wel leuk om nog even de stad in te gaan. Ik zat echt enorm te dubben wat dan te doen met eten. Het wordt op tijd de stad in en dan aldaar wat snacken.

Woensdag – salade Niçoise

Op Koningsdag zelf zullen we ook wel gedurende de dag hier en daar wat snacken op straat. Laten we de dag proberen gezond af te sluiten. Ik kies voor een salade Niçoise. Hoe wij die maken, beschreef ik al eerder in weekmenu 5. Teun is niet echt van de salade. Dat is met deze geen probleem. In de salade Nicoise zitten aardappels, boontjes en ei, dat kan hij ook prima los van elkaar eten.

Donderdag – kip parmigianiimage

Kip Parmigiani op donderdag. Ik appte mijn vriendin Daphne voor haar recept van deze kip. Zie het beduimelde receptje op de foto dat ik toen van haar terug kreeg over de app. Gelukkig vond ik het recept hier ook online. Toch net even wat duidelijker.

Vrijdag – vakantie!

En vrijdag vertrekken wij naar Frankrijk. En dat is maar goed ook. De eerste maanden van het jaar waren super leuk met de start van dit blog, de komst van het kookboek en 100 andere toffe dingen, maar phoe ik heb me wel een partij hard gewerkt. Tijd voor wat vrije tijd en ontspanning met mijn lieffies. Als het goed is wordt het dus na deze week even iets minder druk op de club. Want ik MOET echt afkicken van mijn laptop en iPhone.

Benieuwd naar de vorige 14 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3DRelax Mama in de Keuken

Afgelopen maand verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes! Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

4 Reacties

  • Reageer Moontje 25 april 2016 at 08:01

    Wat geniet ik van je site en de kook inspiratie. ? Heel veel vakantieplezier en fijne dagen samen gewenst!

  • Reageer Johanna 25 april 2016 at 10:31

    klinkt lekker! Salade Nicoise zal mijn kleuter ook graag lusten, ik onthou dat voor als het eindelijk wat warmer wordt. Een echte salade met rauwe groenten is hier ook nog geen succes 😛
    Ik heb op mijn blog ook een heel lijstje snelle, gezonde en lekkere recepten (sommige zijn traag maar met weinig werk): http://twoowlettes.be/category/foodie/snel-gezond-lekker/

  • Laat je reactie achter