Relax

5-minuten-voor-jezelf-challenge

Eind vorig jaar was ik het zat. Ik rende van consultatiebureau naar opdrachtgever, kocht voor de hele familie kerstcadeaus, schrobde de wc, haalde alle deadlines, tikte voor Joost een nieuwsbrief, regelde voor Benja een spetterende oud-en-nieuw-outfit, veroverde nieuwe klussen en voorkwam dat de wasmand uitpuilde. Het gevolg? Iedereen om mij heen was blij met me, alleen ik niet met mezelf.

Omdat ik dat niet meer wilde deed ik dit jaar voor het eerst aan goede voornemens: in 2018 ga ik meer aan mezelf denken! Maar zoals het meestal gaat met dit soort niet concreet geformuleerde ideeën: al in de tweede week van januari (of was het week één?) zat ik alweer achter een te volle agenda.

Toen Supradyn mij vroeg om hun Femina B Complete te proberen kon dat geen toeval zijn. Ik moet hier iets mee. Mijn gemoedstoestand, mijn concentratievermogen en geheugen kunnen wel wat ondersteuning gebruiken. Dus gun ik mezelf een aanvulling van Supradyn Femina B Complete*. Ik ga tenslotte beter voor mezelf zorgen!

5 minuten voor jezelf: doe je mee?

En dat helpt, maar ik pak daarmee niet de oorzaak aan. Want ik heb nog steeds de neiging om mezelf gruwelijk te vergeten en maar door te rennen. Daar wil ik iets aan doen. Omdat ik van vriendinnen hoor dat ik hierin niet de enige ben én omdat Supradyn Femina B Complete en de Club van Relaxte Moeders allebei vrouwen willen ondersteunen om lekker in hun vel te blijven zitten, wil ik de komende tien dagen graag met jullie de 5-minunten-voor-jezelf-challenge aangaan. Doe je mee?

Doe je mee?

Snak jij ook naar wat meer rust in een dag? Doe dan met me mee! Want vijf minuten per dag lijkt misschien niks, maar ik vraag me toch af of het me gaat lukken…. (Je kunt de Challenge hier downloaden)

Kans maken op Femina B Complete van Supradyn?

Kun jij ook ondersteuning van Femina B Complete gebruiken? Ik mag 20 Supradyn pakketten verloten. Vertel ons in het reactieveld onder dit blog hoe de Challenge jou afgaat en maak kans op zo’n pakket.

* Met vitamine B8 voor het concentratievermogen en het geheugen. De vitamines B5 en B11 dragen bij aan de normale weerstand tegen stress.

Dit blog heb ik geschreven in samenwerking met Supradyn.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

31 Reacties

 • Reageer Luciana Wolters 5 april 2018 at 12:28

  Haha goed idee. Erg herkenbaar.
  Eigenlijk kun je pas goed voor anderen zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt.
  Ik ga meteen beginnen.

  1. Ik zat toevallig al aan een warme kop thee en dankzij dit blog zit ik nog steeds. Wauw?

  2. Wat niet doen vandaag? Ramen wassen… ik had het me voorgenomen maar het regent (gelukkig).

  3. Dadelijk ga ik lopend met mijn dochter naar de dokter ipv haasten. Paraplu mee en kletsen maar onderweg. Super idee…even onthaasten.

  4. Zingen vanochtend onder het poetsen heeeeeel hard gedaan met het Liedje “Leef”! Wel even gecheckt of de buren niet thuis waren?

  5. Vriendin?

  6. Poeh lastig 5 min niks doen dat wordt een uitdaging!

  7. Opsluiten op de wc ook goed??

  8. Heb het boek “Samen spelen wat nou delen” al sinds kerst 2016 op mijn nachtkastje liggen en alleen maar aangeraakt als ik het nachtkastje moest stoffen.

  9. Langer in bed blijven doe ik iedere zondag. Dat dan weer wel?

  10. Cadeautje voor mezelf…als ik niet win ga ik naar de kruidvat om zo’n Supradyn pakket zelf te halen en laten inpakken. Want nu mijn schildklier ook weer terug te traag is vergeet ik ontzettend veel en ik kan wel wat extra energie gebruiken? Perfect cadeautje!

  • Reageer Francis 15 april 2018 at 05:57

   Inmiddels verplicht, want burn-out, in de leer. Met vallen en opstaan, het is nog geen natuurlijk gedrag. Vanaf morgen doe ik mee met de challenge. Die 5 minuten per dag zullen gaan lukken! Wat een leuk initiatief!

 • Reageer Kitty 5 april 2018 at 12:56

  Tijd voor jezelf maken? Sinds oktober vorig jaar ontzettend pijn in mijn rug en dat wil ondanks de pijnstillers en therapie niet over gaan. Ondanks de pijn die er iedere dag is gaat het gewone leven toch door. Dochter lief naar school brengen ophalen lunch maken en weer terug naar school brengen. Ondertussen zoonlief ook verzorgen. Daarbij het huishouden en een man die regelmatig door zijn werk niet thuis komt in de nacht. Tijd voor mezelf maken is dus erg lastig want buiten alles hebben we dus meestal ook nog een over volle agenda

 • Reageer Shern Stoc 5 april 2018 at 13:45

  Super leuk! Ik zou al die dagen prima aankunnen. Ik kan alleen niet tegen alle supplementen dus ik zou alleen al mee doen om te kijken of ik hier wel goed op regeer. …..

 • Reageer Deborah 5 april 2018 at 14:01

  5 minuten voor mezelf? Het zou een zegen zijn! Al jaren loop ik.mezelf voorbij en help ik anderen.

  In het najaar van 2017 heb ik (na 2x zwaar overspannen geweest te zijn door privé omdtandigheden) besloten om 4 uur minder te gaan werken zodat ik wat meer tijd voor mezelf zou hebben. Per 1 november is mijn contract dan ook aangepast en werk ik op papier inderdaad 4 uur minder, in de praktijk was me dat tot deze week nog niet gelukt maar deze week ging het helemaal goed komen (tenminste dat had ik mezelf beloofd).

  Toen ik gister even naar het winkelcentrum was kwam ik daar mijn hoogzwangere vriendin tegen en bleek zij een op en neertje te moeten maken naar het ziekenhuis maar aangezien zij niet rijdt moest ze met de bus, dit kon ik niet over mijn hart verkrijgen en dus ben ik met haar op en neer gereden….

  weer geen tijd voor mezelf en weer iemand anders geholpen… hardleers? Misschien wel maar ik zou het ook fijn vinden als iemand dit voor mij zou doen!

 • Reageer Bianca Hoche 5 april 2018 at 14:13

  Leuk die challange. Ik probeer elke dag een half uur met lunch en warme thee te gaan zitten. Er worden regelmatig dingen geschrapt die niet perse vandaag moeten. Vriendinnen spreek ik regelmatig, alleen echt afspreken komt er maar weinig van. Dit ook Doordat ik door artrose niet kan bewegen zoals ik wil. De artrose heeft wel als voordeel, dat ik genoeg tijd voor mezelf moet nemen. Dus mijn boeken worden binnen een maand uitgelezen. Verder houden kinderen en werk me wel bezig. Maar met de kinderen spelletjes spelen of knutselen is voor mij ook ontspannen. Zingen doe ik trouwens elke dag (ook op de fiets…). 10 dagen enkele minuten alleen met mijn eigen ding bezig zijn is geen probleem. Dat pakket zou ik overigens wel graag winnen. Ter ondersteuning van mijn immuunsysteem.

 • Reageer Danielle 5 april 2018 at 14:29

  Nou dan heb ik vandaag een goede start gemaakt met nummer 7 :-). Maar nummer drie wordt een hele grote uitdaging. En ook de overige … .
  Ik probeer te sporten nadat mijn dochter op bed ligt maar vaak al na het planken gewoon mijn bed in rol.

  Ik ga met deze challenge zeker een begin maken! Echt me-time!!

 • Reageer Anja 5 april 2018 at 14:41

  Het supradyn pakketje zou nu voor mij heel goed uitkomen. Op de een of andere manier vinden de kids het extra leuk om te gillen en/of klieren als mama de neus vol snot heeft en een barstende koppijn van de verkoudheid heeft. Extra vitamientjes zijn dan ook zeer welkom?

 • Reageer Danielle 5 april 2018 at 17:36

  Ik ga een poging doen! Een baby, peuter en zwangerschap tegelijk zijn niet al te best voor je rust ? Tijd voor mama ?

 • Reageer Gea van der Kooi 5 april 2018 at 19:39

  Met 4 kinderen best een lastige opgave als single mom. De challenge is op het werk misschien nog wel makkelijker te doen. Ik denk stiekem in de bezemkast zonder telefoon en hopen dat niemand me gezien heeft. Gewoon je weet wel voor 5 minuutjes maar…..

 • Reageer Anouk 5 april 2018 at 20:17

  Extra energie? Na mijn burn-out 3 jaar terug is het met die energie nooit meer goed gekomen. Ik zit er vandaag zwaar doorheen. Mijn oma van 90 had dezelfde sociale verplichtingen als ik afgelopen paasweekend. Zij genoot, ik ben er nog ziek van! Dat voelt behoorlijk ongemakkelijk. Ik kan dus wel wat extra energie en concentratie gebruiken. Al was het maar zodat ik de magnetron niet langer strijkijzer noem.
  Ik plaats de challenge op het startscherm van mijn telefoon. Om mezelf te herinneren dat ik meedoe.

 • Reageer Tara 5 april 2018 at 22:30

  Ik doe mee! Gewoon om weer eens bewust om te gaan en te kijken wat ik wil en nodig heb ipv alles en iedereen om me heen te plezieren, wat veel moeders vast herkennen!

 • Reageer Tjitske 6 april 2018 at 06:22

  Zo’n Supradyn pakket zou ik graag uitproberen, omd….. oh! Reageer later… even broodjes smeren voor het thuisfront!

 • Reageer Maartje 7 april 2018 at 06:46

  Het bewijs is geleverd.. Die tijd voor mezelf is broodnodig en ik moet (!) dat leren.. Mijn thee was altijd icetea, mijn bad voor de kinderen.. Nu ik helaas thuis ben met een burnout is de kans van m’n leven om weer lief te zijn voor mezelf.. Een leerweg, vet lastig, want ik ben nooit ziek en huppel door no matter what.. Tot nu. Boem. Au!

 • Reageer Miranda 13 april 2018 at 13:46

  Ik ga een pogjng wagen. Om iedere dag bewust minimaal 5 minuten lief en aardig voor mezelf te zijn, stil te staan bij de kleine zonnestraaltjes die er in een moeilijke periode toch zijn, even energie tanken zodat te teller snel weer de goede kant uit slaat. 5 minuten moet lukken toch….

 • Reageer Nicolevh 13 april 2018 at 14:18

  Ik wil ook wel kans maken omdat 5 min voor jezelf weinig lijkt maar er vaak bij in schiet. Zeker als moeder icm werk en een studie ernaast. Toch wel super belangrijk. Ik ga dan ook elke week trouw naar de harmonie om even op te laden en andere gedachten te krijgen. Toch blijft de vermoeidheid wel een dingetje waar ik aandacht aan moet gaan besteden….

 • Reageer Marian zw 13 april 2018 at 16:50

  Ik doe heel graag mee, lastig genoeg om toch echt even tijd voor jeself te maken. Zonder te denken aan de was, boodschappen en andere klusjes die eigenlijk nog gedaan moesten worden….En de laatste paar maanden ben ik ook niet echt fit, flinke griep gehad en ik blijf een beetje kwakkelen. Pijntjes en kwaaltjes lijken me echt in de weg te gaan zitten. Even tijd voor meself, in de reset misschien met wat hulp van Supradyn?

 • Reageer Gabriëlla 13 april 2018 at 16:54

  Oei, bij dag 5 gaat het mis of gaat misschien wel juist héél erg goed . Een wijntje met een vriendin… dat gaat nooit 5 hele minuten worden. Dan blijf ik daar de hele middag. Lijkt me heeeeeerlijk. Hahha

 • Reageer Laura 13 april 2018 at 19:48

  Mijn zoon van 2jaar ligt nu in bed. Roept nog steeds heel vrolijk; hele hele hele hele boel mama. (Het antwoord van hem wanneer ik zeg: ik hou van jou.)
  Eigenlijk plofte ik uitgeteld op de bank na een dag werken, koken, opruimen en badderen. Waarin ik natuurlijk ook geen tijd voor mezelf neem….. Maar van dat lieve stemmetje krijg ik zoveel energie!!
  Maar ik wil best even testen of Supradyn dat effect heeft op de avonden dat zoonlief meteen in slaap valt ipv een half uurtje hele hele hele hele boel roepen 😉

 • Reageer Paula 14 april 2018 at 16:07

  Wat een leventje…….inderdaad heel herkenbaar. Iedereen om me heen is blij met mij. Zorg dat iedereen happy en goed verzorgd is. Maar ikzelf plof doodmoe op de bank ‘s avonds. Dan wel tijd voor mezelf, manlief op de andere bank ?
  Op de vrijdag hoop ik altijd een half uurtje, liefst een uurtje in de middag te hebben. Heel soms is dit een heel relaxed uurtje. Meestal snel mijn lunch wegwerken en weer door. Dus eens kijken wat ik kan halen uit deze challenge……..
  En dat pakket, zou het echt verschil uit kunnen maken?

 • Reageer Susan 14 april 2018 at 23:17

  Hmm…, tijd voor jezelf….wat klinkt dat fijn! Het combineren van werk en privé is soms een uitdaging. Met een kleuter en baby in huis is het nogal eens spitsuur. En ja, je krijgt er zoveel voor terug. Zeker waar. Maar soms zou wat extra energie hier niet overbodig zijn…

 • Reageer Linda 15 april 2018 at 19:42

  Tijd voor mezelf wat is dat?? Altijd druk bezig thuis op het werk met mijn dochtertje en mijn visueel beperkte man.
  Even naar het toilet in rust dat lukt al niet dan staat mijn dochtertje weer naast me. Wat rust en extra vitamines energie zouden zeer welkom zijn. En die challench lijkt me geweldig ik ga het zeker proberen.

 • Reageer Tamara 15 april 2018 at 20:26

  Ik lees deze challenge nu pas en ik dacht: misschien heb ik hem, zonder het te weten, toch al uitgevoerd de afgelopen tien dagen. Maar ai…dat valt tegen, ik kan alleen punt 8 en 4 wegstrepen (maar punt 4 dan wel extra hard, in de auto). Hoogste tijd om de komende week aan de rest van de punten te gaan werken! Helemaal niet vervelend natuurlijk. Een beetje hulp van Supradyn kan ik wel gebruiken. Ooit een keer de gewone versie gebruikt, maar ik ben nu erg benieuwd naar de Femina! Dan ga ik nu gauw mijn lauwe thee opdrinken.?

 • Reageer Marilou Kuijpers 15 april 2018 at 22:55

  Dag 1 ✅
  Ik moest vandaag even de kat van mijn schoonouders (zij waren er even lekker op uit) eten gaan geven. In plaats van snel op en neer heb ik op mijn gemakje daar lekker een kop koffie gedronken en naar buiten zitten turen. Bijkomend voordeel, ik was mijn telefoon vergeten dus geen risico op een appje waar ik toch bleef 🙂

 • Reageer Coriline 16 april 2018 at 08:02

  Aan de slag,met deze punten ga ik zeker proberen wat meer tijd voor mezelf te nemen.en supradym femina kan ik wel gebruiken persoonlijk veel spanning,stress en vermoeidheid op het moment dus een beetje energie is wel kom.

 • Reageer Susan 16 april 2018 at 13:05

  Wat een feest van herkenning om te lezen! Het lukt me bijna elke week om alle punten gewoon te doen…alleen nieuwe energie krijg ik er nog niet van…misschien helpt dat supplement mij erdoor!?!

 • Reageer Marianne 17 april 2018 at 17:07

  Ik doe mee! Sinds begin dit jaar alleenstaande moeder en ‘ me time ‘ hard nodig, maar waar is de tijd! Ik ga morgen starten? Lijkt me heerlijk weer eens warme thee ipv van ice tea?
  Ik heb nu al zin in het scrubben van dag 7 ?! En wat extra energie van supradyn zou ook wel welkom zijn?

 • Reageer Suzan 17 april 2018 at 22:13

  Bam! Ik ga het doen!
  En ik heb gelijk Magische Mama-vriendinnen laten weten dat we dit gaan doen. No pressure 😉

 • Reageer Ingrid 18 april 2018 at 08:46

  Wat heerlijk herkenbaar! Ik zit je blog met veel te lezen onder het genot van een kop verse en warme koffie. Dat ik daarbij mijn boterhammen voor het ontbijt nog eet, laat ik maar even weg ?
  Ik ga meedoen met je challenge en hopelijk zijn we daarna nog relaxter.
  Het weer zit in ieder geval al wel mee, daar krijg ik altijd weer energie van. Ik zou de supradyn B heel graag willen uitproberen. Ik slik nu een Stressplex, ook B vitaminen, en maandelijks een b12 injectie. Die van Supradyn is echt afgestemd op de vrouw, ik ben benieuwd.

 • Reageer Chantal 18 april 2018 at 20:20

  Heel herkenbaar allemaal. Naast 2 kids en 4 dagen werken ook proberen voor school e.e.a. Te doen en mijn studie afmaken, drukke tijden en veel lauwe tot koude thee

  Ik ga dus zeker meedoen, vorig jaar de ziekte van Crohn ontdekt en helaas nog niet helemaal onder controle, supradyn zou een geweldige aanvulling zijn naast mijn vitamine D en 2 wekelijkse b12 injectie. Ik moet dus goed op mijn energie letten

 • Reageer Joni schipper 18 april 2018 at 23:39

  Heerlijk al die reacties! Ik heb hiermee de eerste 5 minuten binnen.
  Verder doe ik tegenwoordig de deur op slot als ik ga poepen ( ookal staan er dan 3 voor en tegen de deur aan te praten/ gillen en kloppen)
  Boek laat ik lekker verstoffen maar besteed extra tijd zonder tv aan in de slaapkamer aan manlief ( ook erg prettig)
  De badkamer opsluiting lukt mij helaas nog niet omdat dochterlief van 1 echt nog niet los gelaten lan worden bij haar 2 grote broers ( meer omdat zij dan alles wil en dat ook probeert te krijgen…. zucht meiden zijn zooooo anders…
  Mocht iemand tips hebben graaaaggg ?
  Qua hete thee: die drink ik gelukkig lauw liever, maar ook dat blijft nog een uitdaging om niet zelf opgeslurpt te worden, net als de eerste 10 minuten proberen aan tafel te gaan en niet nog van alles moeten pakken wat ik vergeten was op tafel te zetten…. dubbel zucht….
  maar ik blijf gelukkig rustag en vrolijk merendeel van de tijd?

 • Laat je reactie achter