Kook

Waanzinnige taart met drie soorten vis

Deze hartige taart is zo lekker! Het zoet van de rode uien in combinatie met het zout van de ansjovis en dan die kaas er nog bij, het is gewoon één groot feest. Je kunt er trouwens ook een taart met vier soorten vis van maken. Want hier nog een extra blikje zalm bij doen is ook wel heel erg lekker.

Dit heb je nodig voor de versie met drie soorten vis:

  • 8 plakjes bladerdeeg, of hartige taartdeeg uit het versvak (aanrader!)
  • 400 gram rode uien, in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 1 blikje tonijnstukken in water 145 gram
  • 1 blikje gerookte makreelfilet in olie 145 gram
  • 1 blikje ansjovisfilets in olie 50 gram
  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 100 gram verkruimelde feta en/of 100 gram roomkaas
  • 100 milliliter kookroom
  • peper en zout en olie

En zo maak je de taart:

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de taartvorm in en bekleed hem met het deeg.

Verhit de olijfolie en fruit de uienringen en knoflook op middelhoog vuur. Je moet hier geen haast bij hebben, want als je ze langzaam bakt worden ze mooi zacht en een beetje zoet. Roer regelmatig. Henno doet er halverwege een scheutje wijn bij voor een nog lekkerdere smaak. Als de wijn verdampt is, dan zijn je uienringen goed.

Meng de tonijn, makreel, Italiaanse kruiden en wat peper en zout in een kom. Schep de helft van dit vismengsel op de deegbodem.

Verdeel daarna de zacht en zoet geworden rode uien op de vis en daarna weer een laag vis.

Meng de eieren met zout, peper, de helft van de belegen kaas, feta, (eventueel wat roomkaas) en room en schenk dit over de vulling.

Verdeel daarna het restje kaas en tot slot de ansjovisfilets over de taart en schuif de oven in en ga even iets voor jezelf doen.

Bak de taart in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven tot hij mooi goudbruin is.

Geniet er van!

Dit blog is geschreven in samenwerking met John West.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter