Kook

Waanzinnige taart met drie soorten vis

Deze hartige taart is zo lekker! Het zoet van de rode uien in combinatie met het zout van de ansjovis en dan die kaas er nog bij, het is gewoon één groot feest. Je kunt er trouwens ook een taart met vier soorten vis van maken. Want hier nog een extra blikje zalm bij doen is ook wel heel erg lekker.

Dit heb je nodig voor de versie met drie soorten vis:

  • 8 plakjes bladerdeeg, of hartige taartdeeg uit het versvak (aanrader!)
  • 400 gram rode uien, in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 1 blikje tonijnstukken in water 145 gram
  • 1 blikje gerookte makreelfilet in olie 145 gram
  • 1 blikje ansjovisfilets in olie 50 gram
  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 100 gram verkruimelde feta en/of 100 gram roomkaas
  • 100 milliliter kookroom
  • peper en zout en olie

En zo maak je de taart:

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de taartvorm in en bekleed hem met het deeg.

Verhit de olijfolie en fruit de uienringen en knoflook op middelhoog vuur. Je moet hier geen haast bij hebben, want als je ze langzaam bakt worden ze mooi zacht en een beetje zoet. Roer regelmatig. Henno doet er halverwege een scheutje wijn bij voor een nog lekkerdere smaak. Als de wijn verdampt is, dan zijn je uienringen goed.

Meng de tonijn, makreel, Italiaanse kruiden en wat peper en zout in een kom. Schep de helft van dit vismengsel op de deegbodem.

Verdeel daarna de zacht en zoet geworden rode uien op de vis en daarna weer een laag vis.

Meng de eieren met zout, peper, de helft van de belegen kaas, feta, (eventueel wat roomkaas) en room en schenk dit over de vulling.

Verdeel daarna het restje kaas en tot slot de ansjovisfilets over de taart en schuif de oven in en ga even iets voor jezelf doen.

Bak de taart in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven tot hij mooi goudbruin is.

Geniet er van!

Dit blog is geschreven in samenwerking met John West.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

5 Reacties

  • Reageer Relax Mama gezond-de-kerst-in-weekmenu - Club van relaxte moeders 18 december 2020 at 13:07

    […] week. Die vind je niet alleen in eieren, maar ook in vis, melk, kaas en bonen en peulvruchten. Deze waanzinnige vistaart van Henno met drie soorten vis van John West zit boordevol eiwitten. Het wordt helemaal eiwitrijk (en […]

  • Reageer Relax Mama Weekmenu - lievelingsvisgerechten - Club van relaxte moeders 19 november 2021 at 21:21

    […] Een paar weken geleden maakte ik een weekmenu met de populairste gerechten uit alle Relax Mama Weekmenu’s. daar werd ook deze vistaart in genoemd. En ja! Bij ons is deze taart met tonijn, makreel en ansjovis ook nog steeds populair. Je vindt het recept hier. […]

  • Reageer Relax mama weekmenu: 7 x succesgerechten - Club van relaxte moeders 27 mei 2022 at 13:11

    […] Omdat ik ieder weekmenu ook graag een visgerecht er in wil hebben, hier een gerecht uit het Een paar weken een weekmenu met de populairste gerechten uit alle Relax Mama Weekmenu’s. Daar werd ook deze vistaart in genoemd. En ja! Bij ons is deze taart met tonijn, makreel en ansjovis ook nog steeds populair. Je vindt het recept hier. […]

  • Reageer Relax Mama -oei wat lekker- menu - Club van relaxte moeders 7 april 2023 at 10:14

    […] heeft al lang niet op tafel gestaan. Lijkt me een mooie voor de zondag. Check hier het recept. Misschien een soepie er […]

  • Reageer Relax mama inspiratie weekmenu! - Club van relaxte moeders 14 april 2023 at 10:35

    […] aten onlangs de hartige taart met drie soorten vis, maar omdat Teun hier minder enthousiast van wordt, mocht hij een keer zijn eigen taart […]

  • Laat je reactie achter