Kook

Relax Mama Weekmenu – lievelingsvisgerechten

Ik probeer iedere week minstens één vegetarisch gerecht en één visgerecht in het weekmenu te doen. Maar deze week vond ik het wel weer eens tijd voor een heel vis-thema. Met een paar van onze lievelingsgerechten met vis. Toen ik er niet helemaal uitkwam en jullie input vroeg op mijn persoonlijke insta-account, kreeg ik zoveel reacties dat ik binnenkort een vervolg op deze ga maken. Vandaag dus mijn favorieten met een beetje hulp van jullie en van John West. Binnenkort een heel blog met jullie vis-favo’s. Want ik had dit blog wel drie keer zo lang kunnen maken.

Maandag: zalm-rijstbowl met avocado

Dit is ons nieuwe lievelings-visgerecht. Het is een toprecept voor als er iemand vroeger of later moet eten vanwege bijvoorbeeld een sporttraining: een bowl met rijst, zalm, avocado, sojasaus, sesamolie en uitjes. Henno haalde zijn inspiratie voor dit recept van TikTok, waar het blijkbaar een hit is. Daar wordt het veelal gemaakt met een zalmmoot. Onze variant is met John West Twist Zalm met Citroen & Tijm. Je vindt het recept hier.

Dinsdag: Makreel met tomaat en ketjap

Als je deze weekmenu’s al langer volgt, dan ken je dit recept misschien nog van ‘vroeger’. Dit was altijd mijn lievelings-visrecept. Niet alleen omdat het een superlekker gerecht is, maar ook omdat hij zo makkelijk te maken is en omdat het altijd wel gezond voelt weer eens makreel te eten. In dit overzicht hoort dit recept voor Indonesische makreel met tomaat en ketjap dan ook zeker thuis. Je vindt het recept hier.

Woensdag: ovenschotel van kabeljauw met groene groenten

Ik was deze visschotel helemaal vergeten! Maar gelukkig herinneren jullie mij er aan via mijn oproep. In het kookboek Relax Mama in de keuken staat deze ovenschotel van kabeljauw met groene groenten. Marloes (moeder van Bart en Mark) stuurde dit recept destijds in voor het boek. En zij eten hem nog steeds heel graag. Ik heb het recept nu ook voor jullie online gezet. Je vindt het hier.

Donderdag: hartige taart met drie soorten vis

Een paar weken geleden maakte ik een weekmenu met de populairste gerechten uit alle Relax Mama Weekmenu’s. daar werd ook deze vistaart in genoemd. En ja! Bij ons is deze taart met tonijn, makreel en ansjovis ook nog steeds populair. Je vindt het recept hier.

Vrijdag: pizzatime (natuurlijk)

Vrijdagavond is nog steeds vaak pizza-avond bij ons. Dat is de ene keer diepvriespizza, de andere keer zelf maken of we laten pizza’s bezorgen. Ik kreeg in ieder geval van jullie ook suggesties voor pizza met vis. Ik ga dit keer voor een zelfbouw-pizza met van dat pizzadeeg dat je in het versschap van de supermarkt kan halen. Daar zit al tomatensaus bij. De ene helft mag Teun beleggen (heb het vermoeden dat dat salami wordt), ik ga voor een zalmpizza, met behulp van de John West Twist Zalm met Dille. Want die maakte ik laatst bij gebrek aan tonijn (wat het initiële plan was) en dat werd echt een top pizza! Aanrader dus. Ik maak hem als volgt: dun laagje tomatensaus over de bodem verdelen, plakjes mozzarella erover. Dan de zalm en daarover heen (hele) dunne ringen rode ui. Als de pizza uit de oven kom garneren met rucola.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (en op de achterkant kanskaarten die je kunt inzetten als je een keer niet wilt koken).

Dit weekmenu schreef ik in samenwerking met John West

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter