Kook

Relax Mama -oei wat lekker- menu

Vanwege de heftige week die wij achter de rug hebben, was er vorige week voor het eerst in jaren geen weekmenu. Ik maak het vandaag goed met jullie, met gerechten die bij ons in huis de afgelopen week top scoorden!

Maandag: Mac & Cheese met broccoli

Ik mixte een paar recepten die ik vond op internet en maakte er mijn eigen Mac & Cheese van. En dat werd heel goed gewaardeerd hier in huis. Je vindt mijn recept hier.

Dinsdag: aardappelpuree met spinazie en vissticks

Het schijnt dat er net zoveel kinderen gruwelen van spinazie als dat er kinderen zijn die het lekker vinden. Mijn kinderen behoren tot die laatste categorie. Dus als wij het idee hebben dat er flink wat groente in moet, dan grijpen wij naar deze klassieker. Spinazie a la crème (ja uit de diepvries), aardappelpuree en vissticks. Makkelijk, snel en doeltreffend. Niet heel creatief.

Woensdag: risotto met gegrilde paprika

Dit recept stond drie weken geleden als tip van Madelief op het puber proof weekmenu. Ik heb hem inmiddels uitgeprobeerd op mijn tiener en ik kan bevestigen dat hij bij ons thuis inderdaad puberproof is. Ik gebruikte één verse paprika (die had ik nog in de koelkast) en daarnaast een potje gegrilde paprika’s. Je vindt het recept (van Foxilicious) hier.

Donderdag: Big Mac Wrap

Dit is de uitsmijter van het weekmenu hoor! Op mijn persoonlijke insta-account kondigde ik deze al aan als ‘je nieuwe guilty pleassure’. Onze blogger Lisa, heeft dit inmiddels al bevestigd. Ik maakte er een TikTok-filmpje bij (hier ben ik best trots op), maar wil je het recept nalezen, kijk dan hier.

@clubvanrelaxtemoeders

De Big Mac wrap! Dit is sowieso je nieuwe guilty pleasure. Het volledige recept is te vinden op www.clubvanrelaxtemoeders.nl #bigmacwrap #guiltypleasure #recept #lekkeretenmetkinderen #enzonder

♬ origineel geluid – Elsbeth Teeling
Vrijdag: pannenkoeken met geroosterde groente

Een all time favorite uit mijn kookboek voor de vrijdag! Check het recept hier.

Zaterdag: Chinees halen

Eens in de zoveel tijd moet er gewoon Chinees gehaald worden. De klassiekers Foe Yong hai en Babi Pangang zijn het bij ons.

Kanskaarten uit mijn boek Relax Mama in de Keuken
Zondag: Hartige taart met vis

Deze heeft al lang niet op tafel gestaan. Lijkt me een mooie voor de zondag. Check hier het recept. Misschien een soepie er bij?

  • Benieuwd naar andere budgetmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost €12,50.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter