Relax

Tijd te kort, toch mijn boek lezen

Ik kan wel honderd redenen geven waarom ik fan ben van luisterboeken. Feit is in ieder geval dat ik sinds een paar jaar weer ‘lees’ oftewel luister, en sindsdien meer boeken uit heb gekregen dan ooit. Van lekkere makkelijke romannetjes tot biografieën en boeken over persoonlijke ontwikkeling, en ik ontdekte door luisterboeken ook de historische roman. Want luisteren kun je als je op de fiets zit, als je de keuken dweilt of toch maar eens de was opruimt. Boeken luisteren maakt rotklusjes doen een stuk aangenamer.

Een jaar of vijf geleden nam ik een abonnement op Storytel vanwege de kinderboeken. Met twee kinderen die last hebben van wagenziekte leek het me de ideale oplossing voor de op achterbank (dat bleek trouwens waar). Het duurde even voordat ik ontdekte dat ik dit abonnement ook prima voor mezelf kon gebruiken. Maar daarna escaleerde het dan ook de pan uit.

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan

En toen… was daar mijn eigen boek Mom You Can (voor meer geluk in werk en moederschap!). En de vraag of die ook als luisterboek zou verschijnen. Ik polste de uitgever. Die was enthousiast en voor ik het wist zat ik in een piepkleine opnamecel mijn eigen boek in te spreken. Ik vond het een heel avontuur. Want hé Pipi Langkous voorlezen in bed is toch net iets anders dan je eigen boek voorlezen in een studio. Maar goed onder het motto ‘ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’ ging ik aan de slag. En was me opeens bewust van elke klemtoon die ik uitsprak en van iedere zin die ik zelf had opgeschreven. Maar goed, ik klaarde de klus en tadaaaaaaaaaa, nu is ie er. Als ik een bucketlist had, dan zou ik hem eraf strepen.

Kortom, ik ben apentrots en blij. Mijn trouwste fan (ook wel bekend als mijn echtgenoot) begon direct aan het boek en gaf het oordeel: ‘Wat ik zo leuk vind aan het boek is dat je het voorleest als een blog.’ En inmiddels heb ik gelukkig nog wat fijne reacties binnen van iets objectievere luisteraars.

Probeer hem uit met de 30-dagen-gratis-luisteren-aanbieding

Ben je benieuwd naar het luisterboek van Mom You Can? Hij staat onder andere op Storytel. Je kunt Storytel 30 dagen gratis uitproberen, dus … je kun mijn boek gratis luisteren. Kijk hier op mijn persoonlijke Storytel-pagina hoe dat werkt! (Daar vind je ook nog een paar extra boekentips van mij).

Mom You Can – het boek

Houd je veel meer van echte boeken? Het papieren boek kost €20,00 en is online hier te bestellen (zonder verzendkosten!). Wil je de eerste hoofdstukken alvast lezen? Kijk dan hier voor het voorproefje.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

7 Reacties

 • Reageer Stop de guilt game (daar wordt niemand beter van) - Club van relaxte moeders 16 mei 2020 at 19:09

  […] Hoe je om kunt gaan met schuldgevoelens en op welke ideaalbeelden deze vaak zijn gebaseerd kun je ook lezen in mijn boek Mom You Can. In dat boek besprek ik negen succesfactoren die kunnen zorgen voor meer geluk in werk en moederschap. Stoppen met schuldgevoelens is de 6e succesfactor. Het boek kost €20,00 en is online hier te bestellen (zonder verzendkosten!). Je kunt hem trouwen ook luisteren want hij is er nu ook als luisterboek. Kijk maar hier! […]

 • Reageer 5 levenslessen van Michelle Obama - Club van relaxte moeders 17 juni 2020 at 17:46

  […] naar Michelle als ik naar de bakker liep, als ik naar een afspraak reed of als ik stofzuigde. Omdat mijn eigen boek nu ook op Storytel staat kun je via mijn persoonlijke pagina Storytel 30 dagen gratis uitproberen, […]

 • Reageer Dag 3 van de feest-traktatie-week - Club van relaxte moeders 9 december 2020 at 12:19

  […] in dat eten. Gelukkig kon ik wel de bijbehorende podcast opnemen, kon ik het boek inspreken als luisterboek en kreeg ik online heel veel mooie reacties op het boek. Bijvoorbeeld […]

 • Reageer 12 boeken die je wel in één ruk uitleest - Club van relaxte moeders 31 mei 2021 at 19:19

  […] ooit’ en dat soort termen. Maar ik kwam er niet doorheen en verloor de moed tot lezen. Boeken luisteren deed ik daarentegen wel. En toen ik afgelopen week bij Storytel mijn luistergeschiedenis opvroeg, […]

 • Reageer Relaxed blijven in corona-tijd. Kan dat? - Club van relaxte moeders 7 december 2021 at 16:58

  […] Er is trouwens ook een luisterboek van dat ik zelf heb ingesproken. Meer daarover vind je hier. […]

 • Reageer Omdat negatieve gedachtes je niet verder helpen - Club van relaxte moeders 4 januari 2022 at 14:58

  […] succesfactoren uit Mom You Can schreef ik al eerder blogs. Die kun je hier lezen. Of koop, leen of luister het boek Mom you can. Het papieren boek kost €20,00 en is online hier te bestellen (zonder […]

 • Reageer Wat lezen wij deze zomer? - Club van relaxte moeders 5 juli 2022 at 06:11

  […] mijn boek Mom You Can kun je daar ook […]

 • Laat je reactie achter