Relax

De 30 minuten-houd-je-vakantiegevoel-vast-challenge

Het is een beetje een treurig souvenir van de vakantie, die berg kleren in de hoek van de badkamer. Zwembroeken die valer zijn dan toen je ze inpakte, t-shirts met zonnebrandvlekken en overal Spaans zand op de badkamervloer. Troost je, je bent niet de enige die er tegenop ziet om deze berg te beklimmen. Uit onderzoek van OMO blijkt dat ruim zeven op de tien Nederlandse ouders met kinderen tussen de 6 en 17 jaar na de vakantie de was zo snel mogelijk weer schoon willen hebben.

Het lijkt dus een collectief ongenoegen, de vakantiewas wegwerken. Nou deden wij in de vakantie regelmatig het spel Omdenken doe je zo. Een spel waarbij je leert van een probleem iets leuks te maken. Daar moest ik aan denken toen ik de stapels vakantiewas zag. Hier komt de omdenkvraag die hier bij zou passen:

Het juiste omdenk-antwoord is…. C! Gebruik de vakantiewas gewoon als excuus om iets leuks te doen en verleng je vakantie er juist mee.  Dus: wat kun je allemaal doen om je vakantiegevoel vast te houden? In samenwerking met OMO bedacht ik tien dingen die je kunt doen terwijl je in 30 minuten (op het korte wasprogramma) door (een deel van) je vakantiewas heen bent. En oja, om het wassen toch iets leuker te maken mag ik van OMO een waspakket weggeven van wasmiddel en wasmand. Kijk onderaan het blog hoe je kans maakt.

 1. Pak dat boek waar je in de vakantie toch niet aan toe was gekomen. In 30 minuten zit je vast weer helemaal in het verhaal. Suggesties voor een nieuw boek? Kijk hier.
 2. Spring (met of zonder kind) op de fiets en trakteer jezelf op het lekkerste ijsje van de stad of je dorp.
 3. Pak je telefoon of fototoestel erbij en neem 30 minuten de tijd om je mooiste vakantiefoto’s te selecteren.
 4. 30 minuten is precies een mooie tijd om dat hardlooprondje te doen, dat je in de vakantie steeds skipte ondanks je goede voornemens.
 5. Doe een ‘Home Spa’: doe een maskertje op, ga op de bank zitten met je voeten in een voetenbadje en zet je favoriete muziekje op.
 6. In een half uur kun je precies één aflevering van Modern Family op Netflix kijken. En zo zie je dat jullie niet het enige gezin zijn waar rare dingen gebeuren.
 7. Mediteer: ga in kleermakerszit voor de wasmachine zitten, staar 30 minuten naar de ronddraaiende was en roep af en toe ‘ooohhhhmmm’.
 8. Loop naar of fiets naar de bakker of de beste koffietent voor een Frans croissantje en een latte macchiato. Pak er een tijdschrift bij en enjoy!
 9. Doe een dutje! Onderschat nooit de kracht van de powernap. In die 30 minuten dat de wasmachine draait kun je prima een schoonheidsslaapje doen.
 10. Gebruik die 30 minuten om alvast weg te dromen over een volgende vakantie. Maak plannen voor de herfst- de kerst- of de voorjaarsvakantie en laat de napret naadloos overgaan in nieuwe voorpret.

Na een half uur steek je je neus in de schone was en neurie je de reclamejingle: “Omo wast razendsnel door & door schoon, ook je vakantiewas.”

Wasmiddel en wasmand winnen?

Hoe houd jij je vakantiegevoel vast? Vertel hieronder wat jouw tip is om het vakantiegevoel vast te houden  en maak kans op een toffe wasmand én vier flaconnen OMO wasmiddel (twee kleur en twee wit).

Edit: ik heb de winnaar inmiddels geloot. Zij heeft een mailtje van mij ontvangen!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

19 Reacties

 • Reageer Linda 31 augustus 2018 at 11:47

  Hmmm er zijn er missch maar 2 die kunnen met kids..de rest is voor mij alleen zonder kids te doen…ohh dat is gelijk mn tip..zorg voor rust in huis en doe de was zónder kids in de buurt (.ik doe de was de mn man de kinderen en de rest ?)

 • Reageer Kim 31 augustus 2018 at 12:07

  Gebruik op vakantie een andere douchegel of shampoo dan thuis. Als de wasmachine draait spring je onder de douche. De geur van dit ene sopje brengt je terug naar je vakantieadres. Als je dit héél af en toe doet blijft dat geurtje verbonden met die vakantie!

 • Reageer Sandra 31 augustus 2018 at 12:18

  Leg overal in t zicht vakantie souvenirs neer,en laat zo snel mogelijk een mooie foto afdrukken

 • Reageer Elisabeth 31 augustus 2018 at 12:27

  Ik heb gewoon op de laatste ochtend van de vakantie mijn voet gebroken, dus zit met de beentjes omhoog en moet de boel de boel laten. Vakantiegevoel-maar-dan-anders

 • Reageer Jonne 31 augustus 2018 at 13:18

  Ik laat meestal op een van de laatste vakantiedagen het grootste deel van de was al wassen door de ‘laundry service’ in het hotel (mits die aanwezig is natuurlijk). Vaak krijg je je kleding dan heerlijk fris gewassen, superstrak gestreken en in keurige stapeltjes (soms zelfs ingepakt in plastic!) terug. Dan, hoppakee, zo de koffer in en thuis het keurig frisse stapeltje zo de kast in schuiven. Scheelt zóóó’n enorme berg was als je thuiskomt ??

 • Reageer Sabine 31 augustus 2018 at 15:23

  Na een vakantie draai ik 90-120 minuten wassen. Alle ijsvlekken, campingmodderen en zonnebrand eruit en die onderbroeken en onderlakens die twee weken hebben liggen broeien weer uitgekookt.
  Op vakantie alle was al uitgesorteerd en in losse zakken.
  Snachts meteen een zak in de machine gooien, s’ochtends ophangen en nieuwe was aan.

  Eerste dag thuis is hier onbeperkte-schermpjes-dag om te compenseren voor die hele vakantie zonder schermpjes (geen iPads of dvd spelers mee), en ruim ik de vakantiespullen weg en draai nog een paar wasjes.
  Heerlijk de schone spullen op de bedden (scheelt weer vouwen), Nederlandse kaas en hagelslag halen, en de vakantiefoto’s uitzoeken.

  Volgende dag is de zooi dan weg, hang ik nog een was op, doe de laatste was erin en ga met de kinderen naar strand, bos of desnoods indoor speeltuin na de schermpjesdag.
  Daar komen de vakantieboeken weer tevoorschijn, eten we nog een ijsje, en is iedereen weer zen.

 • Reageer Danielle 1 september 2018 at 16:42

  Pak een wijntje meegenomen uit het vakantieland, installeer je op de bank en scroll door de vakantiefotos terwijl een vakantiedeuntje in je oor je wegvoert naar een week geleden.

 • Reageer Anneke Smits 1 september 2018 at 16:55

  Snij fruit en maak in die 30 minuten een heerlijke kan sangria. Tijdens het volgende wasje van 30 minuten maak je een schaaltje tapas terwijl de sangria lekker in staat te trekken. Tijdens de derde was van 30 minuten creëer je een heerlijke chillplek binnen of buiten en dan tijdens de 4e was van 30 minuten…….GENIET van al dat lekkers! #stappenplan

 • Reageer Sabine 1 september 2018 at 17:18

  De vakantie playlist opzetten, wijntje erbij en terwijl de was draait even een half uurtje samen met manlief nog even dansen op die fijne deuntjes!

 • Reageer Marjolein 1 september 2018 at 18:23

  Gelukkig mogen wij nog op vakantie en stiekem zie ik elke keer weer op tegen de was… Met een dochter van 1 jaar heb je toch nog hoop ongelukjes

  Dat ijsje is wel ultiem vakantiegevoel. De Italiaan is niet ver weg. Maar thuis lekker eten laten bezorgen vind ik ook heerlijk. Of een half uur mijn ogen dicht doen in de hangmat en terug denken aan de prachtige landen waar we zijn geweest

 • Reageer Famke 1 september 2018 at 19:47

  Ik probeer op het vakantieadres alvast een was te draaien. Zo heb je thuis al een was minder en heb je gelijk frisse kleding om aan te trekken na de terugreis. Thuis eigenlijk gewoon verder gaan zoals we op vakantie ook deden; vooral rustig aan en genieten van het moment. Die was komt wel weer een keer als je de laatste schone onderbroeken pakt ?

 • Reageer Jessica 3 september 2018 at 16:32

  Met je wc-rol onder je arm in de tuin op een emmer gaan zitten, terwijl je 4 kinderen staan te vragen om een ijsje? Hét vakantiegevoel! ?

 • Reageer Marian zw 3 september 2018 at 17:45

  Ik laat gewoon de koffers nog even staan, niet meteen uitpakken en wassen, gewoon eerst nog even nagenieten met een kop koffie, genieten van je eigen huis, je fijne spullen en dan uiteindelijk je fijne wasmiddel in de wasmachine doen. Want het leuke van op vakantie gaan is toch ook echt het weer thuis komen!

 • Reageer Yvonne Broekman 3 september 2018 at 20:53

  Boek in dat half uur vast de volgende vakantie. Voorpret is ook pret ?

 • Reageer Sandra 3 september 2018 at 21:16

  Net terug van vakantie en je heerlijk ruikende was in de tuin op hangen. Het ultieme vakantie gevoel buiten je was laten drogen. Ik vind handwasjes doen op de camping ook altijd rustgevend…. soppen schrobben uitknijpen spoelen uitknijpen ophangen in je bikini in de volle zon heerlijk. Met afgelopen zomer konden we dat ritueel (met behulp van de wasmachine dan) heerlijk door zetten.
  Toevallig met Omo en wat ruikt die heerlijk.

 • Reageer Elianne de Kok 4 september 2018 at 15:26

  Het vakantiegevoel moet je echt zelf creëeren hebben wij al gemerkt … Wij onderbreken onze vakantie met alle liefde om mijn oma haar laatste eer te bewijzen. Netjes een annuleringsverzekering afgesloten om dit soort situaties te ondervangen…. Maar dachten de grote keten, het park ter plaatsen en de verzekering daar iets over. Al met al geen intentie maar na een zeer boze bui was het zo opgelost. Dus deze mama doet met alle liefde handwasjes op vakantie om vieze gras en zandvlekken of kleine ongelukjes van onze kleine dame uit te wassen. Thuis in alle rust weer uit te wassen in de eigen machine en met het fijnste wasmiddel. Voor de rest nu maar in de laagste versnelling, alles op het gemak met een dosis liefde plezier en aandacht voor elkaar.

 • Reageer Manon 4 september 2018 at 20:55

  Met je blote voeten in het gras staan (als je de vorige was op hangt)……

 • Reageer Coja 5 september 2018 at 07:28

  Foto’s en filmpjes terug kijken of dat boek lezen wat er niet van kwam op vakantie ☺️

 • Reageer marjolijn 6 september 2018 at 16:02

  Op vakantie maak ik altijd een mooi bord met mijn man en kids waarop we goede voornemens zetten voor het komende jaar om het relaxte vakantie gevoel vast te houden!

 • Laat je reactie achter