Kook

Succesvolle gezinsmaaltijden weekmenu (deel 1)

‘Wat was deze week jouw succesvolste gezinsmaaltijd?’ vroeg ik gisteren op Instagram. En daar kwamen superfijne reacties op, waarmee ik zeker meerdere weekmenu’s kan vullen. Hierbij het eerste weekmenu, gebaseerd op de succesnummers van ‘die anderen moeders’.

Maandag: Asperges met krieltjes ei en ham

Asperges met ham, ei en krieltjes schreef Tamara. ‘Eten jouw kinderen dat ook?’ vroeg ik haar, met in mijn achterhoofd mijn eigen kind. ‘De meiden zijn er gek op!’ schreef Tamara terug. ‘Ik denk ergens ook wel door de ’tour-du-boer’ vooraf. Wij wonen hier tussen de boeren, dus halen altijd de eieren bij de kippenboer, rijden voor asperges en krieltjes langs de aspergeboer en voor de ham langs de slager, en tussendoor knuffelen met de boerderijbeesten. Altijd gezellig en ’s avonds aan tafel hebben we een lekkere afsluiter.’ Ik kreeg er in ieder geval gelijk trek in en, zoals Tamara ook zegt, het aspergeseizoen duurt nog een paar weken, dus we moeten het er nu maar van nemen. Daarna beginnen Tamara en haar dochters aan een aardbeientour langs de boeren. Ik zou er bijna voor gaan verhuizen.

Dinsdag: Spaghetti Bolognese

Toen ik deze week niet thuis was, kreeg ik deze foto van een spaghetti Bolognese en daarna een telefoontje dat Teun er drie borden van had gegeten. Ik ben het dus volledig eens met Judith: pasta bolo doet het altijd goed. Ons recept voor de échte bolognaise saus (of ‘ragout zoals de kenners het noemen), vind je hier. Als je een vegetarische variant wilt maken, kijk dan hier.

Woensdag: Pokebowl

Pokébowls! Ja die zijn hier ook altijd een groot succes. Op de foto zie je de poke-toren die Teun deze week bouwde. Met vissticks. Die van Keet en mij waren iets subtieler. Ik gebruik dit recept als basis, maar voeg er nog vanalles aan toe wat we lekker vinden. En bouwen maar!

Donderdag: Parelcouscous met broccoli en feta

Parelcouscous met broccoli, dopersten en feta was het meest succesvolle gerecht van Lenneke deze week. Ik vond dit filmpje op het instagram-account van @eefsfood. Ziet er echt lekker uit! Je vindt het recept ook hier.

Vrijdag: Shashuka

Hoe goddelijk ziet deze shakshuka er uit? Dank voor de tip Liesbeth!

Zaterdag: Pitabroodjes met gyros en salade

Lekker makkelijk eten voor de zaterdag: dit eten ze bij Simone thuis het liefst!

Zondag: Roti

Bij Laura en Mike thuis was roti het succes van de week. Ik snap dat. ‘Maak je het zelf of haal je het?” vroeg ik Laura omdat ik haar niet ken als de grootste kookfan (ze ging jaren geleden ook mee met de kookworkshop die de club toen van Knorr kreeg aangeboden). ‘Ik maak het zelf, hoewel afhalen het lekkerste blijft. Maar zelf betekent in mijn geval boemboe van Albert Heijn en roti’s uit een pak.’
Ikzelf maak hem altijd zonder boemboe. Ons recept (ook makkelijk) vind je hier!

  • Benieuwd naar andere weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost €12,50. En dit fijne schort is te koop in de Shop van relaxte moeders!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Succesvolle gezinsmaaltijden weekmenu (deel 2) - Club van relaxte moeders 16 juni 2023 at 13:57

    […] weken geleden deelde ik deel één van het gezinsfavorieten-weekmenu. Een weekmenu met succesnummers van anderen, die ik verzamelde op Instagram nadat ik daar de […]

  • Laat je reactie achter