Kook

Spaanse aardappels met spiegeleitjes

Dit recept kreeg ik van Alicia, moeder van Timo en Anne, voor mijn kookboek Relax Mama in de Keuken. Alicia komt uit Spanje, dus kookt vaak met een Spaanse twist. Dit recept is geïnspireerd op Patatas Bravas. En helemaal goed voor als je een dagje geen vlees wil eten.

Dit heb je nodig voor vier personen:

  • ca. 700 g vastkokende aardappels
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 grote rode paprika of 2 kleine, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
  • een mespunt (gerookt) paprikapoeder
  • 2-3 flinke handenvol (wilde) spinazie, grof gesneden
  • 4 eieren
  • een stukje zachte geitenkaas of feta, verbrokkeld
  • evt. brood met aïoli, voor erbij

En zo maak je het (in 25 minuten)

Boen de aardappels goed schoon, schil ze niet. Snijd de aardappels in blokjes en dep ze goed droog met keukenpapier.

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aard- appelblokjes 8 minuten tot ze bijna gaar zijn; schep ze regelmatig om. Voeg de ui, paprika en paprikapoeder toe en bak al omscheppend nog ca. 5 minuten mee of tot de aardappels gaar zijn. Meng er dan de spinazie door en roerbak tot de groente net is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit wat olie in een ruime koekenpan en bak hierin 4 spiegeleitjes (prik de dooiers eventueel kapot of bak ook de andere kant van het spiegelei als je kinderen dat lekkerder vinden). Leg de eitjes op de aardappels in de pan en bestrooi met geitenkaas of feta en wat zout en peper. Geef er eventueel nog brood en aïoli bij.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax mama lekker vega menu - Club van relaxte moeders 2 oktober 2020 at 15:47

    […] het weekmenu van vorige week was ik al begonnen met extra recepten uit relax Mama in de Keuken te delen, omdat het boek niet […]

  • Laat je reactie achter