Kook

Relax mama lekker vega menu

Het is wel weer eens tijd voor een vegetarisch weekmenu. Misschien ben ik wel geïnspireerd door alle dierendag-posters van Wakker dier die ik overal in de stad zie hangen… Maar wat het ook is, ik heb behoefte aan een vega week. Ik hoop dat ik jullie er ook mee inspireer. Laten we deze week een paar dieren redden met deze kindevriendelijke, lekkere en makkelijke vegetarische gerechten.

Maandag: Spaanse aardappels met spiegelei

In het weekmenu van vorige week was ik al begonnen met extra recepten uit relax Mama in de Keuken te delen, omdat het boek niet meer in de winkels ligt. Vandaag ga ik er maar even mee door. Met twee extra vegetarische recepten uit het boek. Om te beginnen met dit succesrecept van de Spaanse moeder Alicia. Je vindt het recept van deze Spaanse aardappels hier.

Dinsdag: Pasta pesto met champignons

Ik bedacht me deze week dat we al een eeuwigheid geen pasta pesto hebben gegeten, terwijl dat ongeveer het makkelijkste recept is wat je je kunt bedenken. Die past dus mooi in dit vega menu. Ik maak hem meestal ongeveer zoals in dit recept.

Woensdag: Gado gado (met kindervariant)

Gado gado is één van mijn vegetarische lievelingsgerechten. Je vindt ons recept hier.

Donderdag: Vega erwtensoep

Op het moment dat ik dit weekmenu zit te typen heb ik het een beetje koud en kan alleen maar denken aan een lekker warm soepje. Daarom deze winterse soep op dit vegetarische weekmenu. Ook uit Relax Mama in de keuken. Je vindt het recept hier.

Vrijdag: Naan pizza met courgettes en geitenkaas

We sluiten de week dan ook maar af met een (nieuw) recept uit Relax Mama in de Keuken. Dit is een succesrecept van Barbara, moeder van Bas en Bram en een goeie om de week mee af te sluiten! Je vindt Barbara’s recept hier.

Heb je nog meer inspiratie nodig voor vegetarisch eten? Hier vind je nog veel meer lekkere recepten!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter