Kook

Relax mama -kook samen met je kinderen – weekmenu

Voor sommigen (zoals voor mijn 16-jarige) was het afgelopen week al meivakantie, maar voor anderen (zoals mijn tienjarige) begint de meivakantie deze week. Onze jongste heeft het plan opgevat om twat kooklessen bij zijn vader te nemen. Wat mij inspiratie gaf voor het thema van dit weekmenu. Een paar gerechten die leuk zijn om je kinderen te leren koken.

Maandag: Nasi

Dit is er één die mijn dochter graag wil leren en die je zo makkelijk of moeilijk kan maken als je zelf wilt. Met voorgesneden groente en met een zakje nasikruiden als je voor simpel gaat. Of je maakt hem helemaal zelf, zoals dit fijne recept van Henriëtte. Dat staat in het boek Relax mama in de keuken (check hieronder de toffe moederdagaanbieding daarvan).

Dinsdag: Rucolasoep met spek

Deze soep uit Relax Mama in de Keuken is nog steeds favoriet bij ons in huis, en als je deze samen maakt zullen jullie allebei merken dat verse soep maken eigenlijk een fluitje van een cent is! Je vindt ons recept hier.

Woensdag: spaghettitaart

Deze spaghettitaart heeft Teun al een keer met zijn vader gemaakt. En daar was hij toen nogal trots op. En omdat leren ook een kwestie is van succesjes herhalen komt deze dus nog een keer op het menu bij ons. Je vindt een lekker recept van Oh My Foodness hier.

Donderdag: Spaanse aardappels met spiegelei

Ik weet niet of ik mijn kinderen blij maak als ik ze wil leren aardappels schillen, het kan zijn dat we hier aardappeltjes uit het koelvak voor kopen. Maar verder is dit recept uit Relax Mama in de keuken natuurlijk een hartstikke leuk en lekker recept om te leren maken.

Vrijdag: Kanskaart!

Ja hallo, het is meivakantie. Elke dag koken is ook wat overdreven toch? Dus lijkt me goede zaak als de kinderen op deze dag mogen bepalen bij welk (lokaal) restaurant jullie vandaag iets gaan halen!

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
Kookboek én schort: check de speciale moederdag-aanbieding

Speciaal voor moederdag hebben we nu het Relax Mama in de Keuken-pakket: Het kookboek Relax Mama in de Keuken (met 50 succesrecepten van andere moeders) in combinatie met het fijne denimschort speciaal voor moederdag met 15% korting! Omdat we weten dat koken met kinderen niet altijd relaxt is. Maar met dit duo wordt het misschien nét iets relaxter…. Bestel hier het moederdag-duo voor € 25,45.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter