Kook

Relax mama -kook samen met je kinderen – weekmenu

Inmiddels hebben alle schoolgaande kinderen van Nederland vakantie dus mooi tijd om hun handen uit de mouwen te steken 😃. Daarom pakte ik dit weekmenu er weer eens bij. Met recepten die ook leuk zijn voor kinderen om te (leren) maken. Doe er je voordeel mee 😉

Maandag: Nasi

Dit is er één die mijn dochter graag wil leren en die je zo makkelijk of moeilijk kan maken als je zelf wilt. Met voorgesneden groente en met een zakje nasikruiden als je voor simpel gaat. Of je maakt hem helemaal zelf, zoals dit fijne recept van Henriëtte. Dat staat in het boek Relax mama in de keuken.

Dinsdag: Rucolasoep met spek

Deze soep uit Relax Mama in de Keuken is nog steeds favoriet bij ons in huis, en als je deze samen maakt zullen jullie allebei merken dat verse soep maken eigenlijk een fluitje van een cent is! Je vindt ons recept hier.

Woensdag: spaghettitaart

Deze spaghettitaart heeft Teun al een keer met zijn vader gemaakt. En daar was hij toen nogal trots op. En omdat leren ook een kwestie is van succesjes herhalen komt deze dus nog een keer op het menu bij ons. Je vindt een lekker recept van Oh My Foodness hier.

Donderdag: Spaanse aardappels met spiegelei

Ik weet niet of ik mijn kinderen blij maak als ik ze wil leren aardappels schillen, het kan zijn dat we hier aardappeltjes uit het koelvak voor kopen. Maar verder is dit recept uit Relax Mama in de keuken natuurlijk een hartstikke leuk en lekker recept om te leren maken.

Vrijdag: Kanskaart!

Ja hallo, het is vakantie. Elke dag koken is ook wat overdreven toch? Dus lijkt me goede zaak als de kinderen op deze dag mogen bepalen bij welk (lokaal) restaurant jullie vandaag iets gaan halen!

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter