Kook

Relax Mama Back-to-School-menu

Terwijl de laatste twee weken van onze roadtrip door Frankrijk en Spanje beginnen, is voor regio Zuid de vakantie ten einde. Net als vorig jaar (of was het al weer twee jaar geleden??) stelde Fleur van Go-Kids Eindhoven voor om een Back-to-School weekmenu voor ons te maken.

Go-Kids is een platform waar je tips voor gezinsuitjes en activiteiten met je kinderen (tot en met 12 jaar) in jouw omgeving kan vinden. Via hun website en social media kun je, in 25 regio’s in Nederland, kinderactiviteiten, familie-uitjes, kinderfeestjes, clubs en opgroei-adresjes vinden. Fleur van Go-Kids trommelde de moeders en kinderen achter de andere 25 Go-Kids regio’s op en samen kwamen ze op onderstaand weekmenu uit.

Maandag: Broodjes hamburger met sweet chilisaus

De Go-kids-moders stellen voor om de week te beginnen met broodjes hamburger. Beetje vakantiegevoel vasthouden denk ik ;). Ze maken hem met zoete chilisaus die ze mengen met paprika, rode peper en koriander. Klinkt goed!

Ingrediënten

  • 1 groene paprika in piepkleine blokjes
  • 1 rode peper in dunne reepjes
  • 5 gram koriander, fijn gesneden
  • 3 eetlepels zoete chilisaus
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 vleestomaat, in (4 dikke) plakken
  • 4 (Black Angus) burgers
  • 4 plakken cheddar kaas (of andere kaas naar keuze)
  • zakje gemengde sla (75 gram)
  • 8 plakjes augurk

Bereiding
– Meng in een kom de paprika, rode peper, koriander en zoete chilisaus tot een paprikasalsa
– Bak de hamburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking
– Leg de laatste 2 minuten de kaas op de burgers en laat smelten (de burgers dan niet meer keren!)
– Snijd als de burgers klaar zijn de broodjes open en maak per broodje laagjes van achtereenvolgens: onderkant broodje, plukje salade, 2 plakjes augurk, plak tomaat, de cheeseburger, een schepje paprikasalsa, bovenkant broodje.
– Meng de resterende paprikasalsa door de gemengde salade en serveer dit bij de broodjes hamburger.

Dinsdag: Pasta pesto met kip en tomaat

Op dinsdag een makkelijke, maar toch weer net anders dan hoe ik de pasta pesto altijd maak.

Ingrediënten

  • 250 gram spaghetti
  • 1/3 potje groene pesto (à 190 gram)
  • 2 enkele kipfilets, in blokjes
  • Kipkruiden
  • 250 gram snoeptomaatjes, cherry tomaatjes of gewone tomaten in stukjes
  • Geraspte kaas

Bereiding
– Kook de spaghetti gaar, giet af en roer de pesto erdoor
– Kruid in de tussentijd de kip met de kipkruiden en bak de kipblokjes in een beetje olie of boter gaar en lekker bruin
– Schep de pasta, de kip en de tomaat op borden, en strooi er naar smaak wat geraspte kaas overheen

Woensdag: Salade met perzik, mozzarella en serranoham (onder andere)

Deze salade ga ik echt een keer uitproberen. Klinkt als een topcombi met die perzik en mozzarella. Volgens Fleur is het ‘heel simpel en echt een smaakexplosie in je mond’.

Ingrediënten

  • Rucola
  • Olijfolie
  • Komkommer, in halve plakjes
  • Tomaat, in partjes
  • Rode ui, gesnipperd
  • Perziken (vers of uit blik), in stukjes
  • Mozzarella, in plakjes of babymozzarella
  • Pijnboompitten
  • Groene pesto
  • Balsamico azijn
  • Serranoham, in kleine stukjes

Bereiding
– Bak de pijnboompitten in een koekenpan mooi goudbruin en laat ze afkoelen
– Doe de rucola met wat olijfolie in een grote slakom.
– Meng de komkommer, en tomaat,  rode ui, mozzarella en perzik erdoor
– Voeg balsamico azijn naar smaak toe (voorzichtig!)
– Schep de salade op borden
– Voeg aan tafel toe: serranoham, pijnboompitten en lekkere grote klodders pesto

Donderdag: Roerbakvis met rijst

Ingrediënten

  • 300 gram witvis in stukjes (bijvoorbeeld tilapia- of pangasiusfilet)
  • Zak roerbakgroenten naar keuze
  • Zakje of half flesje roerbaksaus naar keuze (5 spices is bij ons favoriet)
  • Rijst
  • Kroepoek

Bereiding
– Kruid de vis met peper & zout of met viskruiden
– Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de vis een paar minuten
– Voeg de groenten toe en roerbak 5-10 minuten
– Bereid intussen de rijst
– Voeg aan het einde van de roerbaktijd de saus toe en verwarm het geheel nog 1 à 2 minuten
– Serveer de rijst en het roerbakmengsel per persoon in een kom en strooi er wat kroepoek overheen

Vrijdag: Maaltijdtomatensoep

Ingrediënten
2 preien in ringen
100 ml olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
2 blikken gepelde tomaten
2 groentebouillontabletten
1 ciabatta brood (vers of afgebakken), in stukjes
15 g basilicum (alleen de blaadjes)
zakje geraspte Parmezaanse (of andere) kaas
4 eetlepels pijnboompitten, geroosterd

Bereiding
– Verhit de olie in een soeppan
– Fruit de knoflook gedurende 1 minuut in de hete olie
– Voeg de prei toe en laat 10 minuten meebakken
– Voeg de tomaten, bouillontabletten en 800 ml water toe, breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten koken
– Neem de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer
– Voeg de stukjes brood toe aan de soep en laat het geheel 20 minuten staan
– Roer na het afkoelen de soep goed door met een garde
– Bestrooi de soep aan tafel met basilicum, kaas en pijnboompitten (en eventueel nog met wat peper)

Ik hoop dat jullie ent zo blij zijn met dit weekmenu van Go-Kids als ik. Ben je in de laatste week van je vakantie of juistom het vakantiegevoel vast te houden nog op zoek naar een leuk uitje? Neem eens een kijkje op hun site om te zien wat er bij jou in de buurt allemaal te doen is.

  • Voor iedereen die de nieuwsbrief ontvangt: ik heb een zomerstop ingelast. Vanaf 6 september is hij er weer wekelijks. Voor als je de nieuwsbrief nog niet ontvangt, maar wel wekelijks op de hoogte gehouden wil worden: via deze link kun je je abonneren!
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!
  • Vind je het leuk om mijn vakantie-avonturen in Spanje en Frankrijk te volgen? Dat kan via mijn Insta-story.
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter