Kook

Relax mama weekmenu: superlekker vegetarisch

Een vegetarisch weekmenu dit keer. Doe je mee een weekje zonder vlees of vis? Ik selecteerde vijf vegetarische recepten waarvan ik ga watertanden, dus volgens mij wordt het een superlekkere week zo. 

Maandag: rucolastamppot met gedroogde tomaatjes en een kaasschnitzel

‘Welke stamppot vinden jullie lekker?’ riep ik op kantoor. En toen kwam Sanne met deze rucolastamppot. Na wat Googelen vond ik het recept hier. Ik laat de gehaktbal weg en vervang die door een kaasschnitzel.

Dinsdag: Couscous met een tomatensausje, gegrilde groente en geitenkaas

Dinsdag zet ik ‘onze couscous met gegrilde groente’ op het menu. Hier zijn natuurlijk heel veel recepten van, maar dit is hoe wij hem in de afgelopen jaren hebben geïmproviseerd  en ‘gefinetuned’. Je vindt het recept hier, inclusief kindervariant ;).

Woensdag: Linzensoep

Op woensdag een recept van Janneke Vreugdenhil uit een oude NRC dat ik al vaker hier deelde. Met onder andere rode linzen, kokosmelk, koriander en bleekselderij. Je vindt het recept hier online. Moet wel even bedenken hoe ik hier een draai aan ga geven voor de kinderen, want vrees dat vooral Henno en ik deze lekker vinden. We eten er Turks brood bij. Ik maakte dit recept ooit eerder voor een budget weekmenu. Toen kwam ik erachter dat het slechts €4,93 kost (in totaal)

Donderdag: Tomaten-pestotaart Sanne

Ik zag vorige week op Twitter dat Sanne een tomatentaart had gemaakt. Je kunt de aanwijzingen uit haar tweet volgen, maar het hele recept vind je hier.  Sanne voegt er nog wat handen Parmezaanse kaas aan toe om ‘m wat steviger van smaak te maken en maakt er meestal een groene salade bij.

Vrijdag: Groenteburger & zoeteaardappelfrietjes

Al bladerend door de Allerhande van deze maand stuitte ik op de groenteburger en zoete aardappelfrietjes en ik kreeg acuut honger. Het past mooi op dit vega-menu. Je vindt het recept in de Allerhande en online staat het hier.

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter