Kook

Relax mama weekmenu: superlekker vegetarisch

Een vegetarisch weekmenu dit keer. Doe je mee een weekje zonder vlees of vis? Er staat inmiddels een behoorlijk aantal vegetarische recepten op de site. Ik selecteerde er vijf die wij graag eten, dus volgens mij wordt het een superlekkere week zo. Voor het weekmenu van volgende week staat vijf keer vis gepland!

Maandag: Sheperd’s pie

Sheperd’s pie, dat klinkt niet echt vegetarisch. Maar dit recept van Inge (uit Relax Mama in de keuken) is gemaakt met linzen en dat is dus een hele goeie vervanger. Je vindt het recept hier.

Dinsdag: Gado gado (met kindervariant)

Dinsdag zet ik ‘onze gado gado’ op het menu. Je vindt het recept hier, inclusief kindervariant ;).

Woensdag: Pasta met ricotta en tomaat

Pasta is altijd een makkelijke keuze als je vegetarisch wil eten. Bijvoorbeeld deze klassieker uit Relax Mama in de keuken. Super makkelijk om te maken en lekker. Je vindt het recept hier. Wij eten er gebakken worteltjes bij (aanrader hoor!). Die maak ik net als gebakken aardappeltjes Ik snij een winterwortel in plakjes en bak die zachtjes in de boter, tot ze lekker zacht en bruinig zijn. Ze hebben helemaal geen kruiden nodig dan.

Donderdag: tomatentaart

Deze lekkere tomatentaart leerde ik van Sanne toen ze er over twitterde. Je kunt de aanwijzingen uit haar tweet volgen, maar het hele recept vind je hier.  Sanne voegt er nog wat handen Parmezaanse kaas aan toe om ‘m wat steviger van smaak te maken en maakt er meestal een groene salade bij.

Vrijdag: Kapsalon met oesterzwam

En dan eindigen we de week weer met een echt fast food friday gerecht, namelijk een kapsalon, maar dan een vegetarische. Uit het boek Een echt Rotterdams gerecht leer ik uit dit boek. Het recept komt uit het kijk- en kookboek Stedenlust en ik mocht het delen. Je vindt het recept hier.

Zaterdag: Turks brood gevuld met champignonragout

Het Relax Mama weekmenu loopt eigenlijk altijd tot vrijdag (want in het weekend zijn we toch al relaxed), maar in mijn zoektocht naar vegetarische recepten kwam ik nog deze tegen, en die wilde ik jullie toch niet onthouden. Want dit brood gevuld met champignonragout is toch een heerlijk zaterdag-maaltje?

Zondag: kanskaart

En laten we dan de zondag ook maar invullen hè. Met een kanskaart 😉 Want die heb je wel verdiend na deze week.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter