Kook

Relax Mama weekmenu 110: 100% Jamie!


Wat doe je als je even geen inspiratie hebt voor weekmenu nummer 110? Dan ga je natuurlijk bij je goeroe te rade! Oftewel, ik heb mijn stapel Jamie Oliver-kookboeken erbij gepakt en het Relax Mama-weekmenu van deze week samengesteld. Overigens vertelde de heer Oliver in het interview dat ik vorig jaar met hem had, dat hij zelf niet aan weekmenu’s doet. Maar dat terzijde! Ik kreeg in ieder geval bij het maken van dit weekmenu erg veel trek in eten.

Via mijn Insta stories kreeg ik trouwens nog veel meer goeie suggesties voor Jamie-recepten. Kan dus zomaar dat ik volgende week nog een keer een Jamie-menu maak. In deze in ieder geval een paar van mijn favorieten.

Maandag: Savooiekoolstamppot met worstjes

Maandag aardappeldag! Ik begin met een gerecht dat ik nog nooit heb gemaakt. Ik vond het in de Jamie Magazine Agenda van 2018. Jamie maakt de stamppot met kruimige aardappelen, 1 kleine savooiekool, 60 gram boter en 250 ml melk. Ik bak er wat worstjes bij.

Dinsdag: Pasta met gekruide aubergine, tomaten, bascilicum en Parmezaanse kaas

Dit is een oude favoriet van mij uit een van zijn eerste kookboeken (toen hij nog dacht dat mensen tijd hadden om zelf verse pasta te maken). Ik heb het een tijd niet gemaakt, maar daar ik nog aubergine over heb van vorige week, trek ik dit recept weer eens uit de kast. Het is redelijk simpel en super smaakvol. En vegatarisch. Ik heb het recept online hier gevonden.

Woensdag: Chili con carne

Deze heb ik al vaker met jullie gedeeld: Jamie’s chili con carne. Ik maak hem op woensdag omdat ik dan ’s middags thuis ben. En hij wordt lekkerder, naarmate hij iets langer opstaat. Als je overdag weinig tijd hebt, is het trouwens ook best een goed idee om hem een keer ’s avonds klaar te maken als de kinderen op bed liggen. Hoef je hem de volgende dag alleen maar op te warmen. Het is de chili con carne uit zijn  boek  Happy Days met The Naked Chef. Je vindt het recept ook hier online.

Donderdag: Chicken pie

Het lievelingseten van de kinderen van Jamie is ‘pie’ oftewel hartige taart. Dit kippastei uit de pan-recept, komt uit zijn laatste boek 5 ingrediënten – Snel & simpel koken en is dus met slechts vijf ingrediënten: ui, kip, paddestoelen, tijm en bladerdeeg. Ik pimp hem wel een beetje op met een theelepel mosterd en een flinke eetlepel creme fraiche.

Als je wilt zien hoe de meester zelf een pie maakt, kijk dan onderstaande korte filmpje!

Vrijdag: Aziatische viskoekjes

Wij sluiten de week af met nog een gerecht uit het 5 ingrediënten-boek. De viskoekjes die Jamie tijdens mijn persbezoek in Londen voor mijn neus maakte. Een prima vrijdagmaaltje. Ik doe er broodjes bij, zodat het eigenlijk visburgers worden. Je vindt het recept hier.

Dat was het voor deze week. Ik hoop dat het jullie heeft kunnen inspireren! Binnenkort nog een Jamie-menu met de suggesties die ik via Insta al van jullie ontving. Ik ben benieuwd wat jouw favoriete Jamie-recept is. Roep maar!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter