Lees

Zorgverzekering afsluiten voor het hele gezin? Zo doe je dat goed en eenvoudig

Dat je als moeder vaak genoeg ballen in de lucht hebt te houden dat weten we allemaal. En naast alle dagelijkse en ad-hoc dingen waar je druk mee bent, zijn er ook nog eens dingen die jaarlijks wat aandacht verdienen. Zoals de zorgverzekering. Guess what? Dit hoeft helemaal geen hoofdpijn op te leveren, want dit kan ook gemakkelijk en snel weer geregeld zijn voor 2022. Ik kreeg uitleg over hoe dat kan.

Hele gezin op één zorgpolis niet altijd verstandig

Oké, eerlijk is eerlijk. Met z’n allen op één polis is de snelste manier om de zorgverzekering voor het hele gezin te regelen. Alleen is dit niet altijd de beste optie. Als je partner namelijk andere zorgwensen heeft, is het beter om voor hem/haar een aparte zorgverzekering af te sluiten. Als je namelijk kiest voor een zorgpolis, heb je allemaal dezelfde zorgverzekering. Met een aparte zorgverzekering voorkom je dat de een niet te ruim verzekerd is en de ander niet onderverzekerd. Komen jullie uit bij verschillende verzekeraars? Verzeker je kinderen dan mee op de polis met de hoogste dekking. Als je na je zorgverzekering vergelijken alsnog bij dezelfde zorgverzekeraar uitkomt, dan is een polis wel de beste optie. Dat houdt het namelijk ook lekker overzichtelijk.

Vergoeding beugel voor je kinderen

Heeft je kind een beugel nodig? Dan moet jij als ouder hier een aanvullende verzekering voor afsluiten. Orthodontie wordt vrijwel nooit vanuit de basisverzekering vergoed en dus ook niet voor kinderen. Overigens wel als er sprake is van een ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van de mond, het gebit of kaak.

Bij het vergelijken en afsluiten van een aanvullende orthodontie verzekering, moet je op een aantal dingen letten:

  • Wat is de hoogte van de premie?
  • Wat is de maximale vergoeding?
  • Geldt deze voor een bepaalde verzekeringsperiode?
  • Is er sprake van een wachttijd?
  • Welke kosten worden vergoed?
  • Wat is het vergoedingspercentage?
  • Andere aanvullende voorwaarden?

Voor een aanvullende zorgverzekering voor orthodontie betaal je geen eigen risico.

Bril kinderen en zorgverzekering

Heeft je kind een bril nodig? Ook dan krijg je dit helaas niet gratis vanuit de basisverzekering vergoed. Een vergoeding voor een kinderbril krijg je vanuit een aanvullend pakket. Hier is niet specifiek een aparte dekking voor. Het is dan ook niet slim om je alleen aanvullend te verzekeren voor enkel een bril voor jezelf of voor je kind. Dan betaal je vaak meer premie voor je aanvullende pakket dan dat je vergoedt krijgt voor de bril zelf. Daarbij hanteren verzekeraars vaak een een maximum aan de vergoeding. Deze vergoeding krijg je dan vaak ook maar één keer. Je zou een vergoeding voor een bril dus eerder als extra kunnen zien als je je toch al aanvullend verzekert.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter