Kook

Het weinig-afwas-maar-wel-gezond-weekmenu

Dank aan Miranda, die het eerste weekmenu van het nieuwe jaar voor ons maakte. Miranda is getrouwd met Peter en moeder van Renske (12 jaar). “Na de kerstdagen en oud & nieuw met veel eten, én veel afwas, maak ik het mezelf komende week graag makkelijker. Met lichte maaltijden en gerechten in één pan of op één bakplaat. Wel gezond, maar ook gerechten waarmee ik genoeg tijd overhoud om van de laatste week van de kerstvakantie te genieten.” Dat lijkt me een uitstekende insteek voor deze eerste week van het jaar!

Miranda woont in Drenthe waar ze werkt voor de gemeenteraad van de provinciehoofdstad. Ze houdt van koken en bakken en probeert die liefde voor koken ook over te brengen op haar dochter. In mijn vrije tijd wandel ik veel met onze hond en bezoek ik graag musea en dat kun je ook zien op haar instagram-account.

Maandag: Poké bowl

Het fijne van dit gerecht is dat je er heel goed mee kan variëren. Zalm, tonijn, garnalen, of vega, alles kan. Ik ben dol op wakame, dat zeewierachtige goedje, maar onze dochter vindt dat niet zo lekker. Zij krijgt als vervanger mango in haar schaaltje. Ik gebruik vaak dit recept van 24kitchen.

Dinsdag: eenpansgerecht met pasta en bacon

Dit is een makkelijk, maar ook voedzaam gerecht. Miljuschka heeft meer fijne eenpansmaaltijden op haar site staan, aanrader! Dit pastagerecht vind je hier.

Woensdag: bouw-je-eigen-wrap-dag

Voor deze wraps vul ik schaaltjes met allerlei ingrediënten, zodat iedereen zijn eigen wrap kan vullen. Meestal staat er dan kip, mais, lente-ui, paprika en sla op tafel. De kip bak ik met Mexicaanse kruiden en verder is er crème fraîche om de wraps mee in te smeren. De wraps warm ik op het laatst op e komen dan ook op tafel. Vullen maar!

Donderdag: traybake kip en krieltjes

Ook weer een gerecht waar je supergoed mee kan variëren en alles gaat op één bakplaat de oven in, ideaal! Ik gebruik graag dit recept van Francesca.

Vrijdag: Borrelavond

We sluiten deze laatste officiële vakantiedag af met een borrelavond. Nachos, een kaasplank, brood met smeersels, olijven… We beginnen op tijd en doen tijdens het eten gezellig spelletjes.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter